Четвъртък, 02 Юли 2020

Неделя, 19 Май 2019 20:09

„Атака” праща ямболски ученици на олимпиада в Япония, връчи стипендии и на младежи в Бургас

Горд съм, че успях да извоювам нова болница в Ямбол, каза Сидеров в родния си град

Партия „Атака” помогна на ученици от Природо-математическата гимназия в Ямбол да заминат на олимпиада в Япония. Младите таланти ще представят страната ни на състезанието по математика от 15 до 19 юли в гр. Фукуока. Помощта за гимназистите беше връчена на директора на ямболското училище Евгений Иванов от лидера на партията Волен Сидеров и водача на евролистата д-р Георги Димов.

„Нашата държава понякога подценява важността на такива участия, но затова партия „Атака” дава рамо. Тези талантливи деца ще отидат със своите родители и ще участват в олимпиадата. Ямболската математическа школа беше страхотна, печелеха златни медали по света, прославяха България и сега ще помогнем това да продължи. Горд съм с учениците от моята родна гимназия и съм сигурен, че ще спечелят награди в Япония”, каза Сидеров в родния си град.

Директорът Евгений Иванов благодари сърдечно на Сидеров и сподели, че очаква повече хора да подкрепят финансово младите таланти на България.

Пред събралите се жители на града Сидеров изрази удовлетворение, че най-накрая е успял да се пребори за изграждане на новата болница. „Лобирах за това, благодаря на премиера, на финансовия министър, на министъра на здравеопазването, че откликнаха. Искам да ви кажа, че беше много сериозен натиск, не стана лесно, но накрая проектът е готов. Имам гордостта, като избран от Ямболския избирателен район, че след 35 и повече години болницата ще стане”, каза още Сидеров.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Водачът на евролистата д-р Георги Димов подчерта, че от партия „Атака” имат една цел – силна България, а силна България може да стане, като задържим младите хора тук. „Българите да живеят като европейци по доходи, а не само на думи”.

Ямбол той припомни, че не правят предизборни концерти с песни, танци и празни обещания, а подпомагат ученици и студенти от цяла България. „Да останат при своите семейства, да гледат децата си в родината”, заключи Димов и призова на 26 май да се гласува с номер 14 за защита на българския интерес в Европарламента.

Подпомагането в образованието от страна на „Атака” продължи и в Бургас, където трима студенти получиха стипендии. Те бяха връчени от председателя на партията Волен Сидеров и водача на евролистата на „Атака” д-р Георги Димов. С помощта младежите ще продължат образованието си.

„В Бургас партия „Атака” прави това, което и в цялата страна. Помагаме на млади хора, които искат да учат и да останат в България – това е нашата идея, това е нашата кауза”, каза лидерът Волен Сидеров и уточни, че цялата листа на „Атака” с №14 е от млади хора, избрани от зрителите на Алфа ТВ. По думите му „Политическа академия” е бил успешен експеримент, с който „Атака” реално показа как може демократично да се подрежда листа, без партийната централа да се налага. Посъветва и другите партии да приемат този модел.

"Ние ще продължим така, ще го пробваме и при други избори. Оставяме хората да избират, те да посочват”, увери Сидеров.

Водачът на евролистата на „Атака” д-р Георги Димов посочи, че у нас основните проблеми са демография и доходи. „Обезлюдяване на цели райони извън София, младите хора напускат страната, за да работят в чужбина за повече пари и то не по специалността си. В България здравото християнско семейство вече е разбито. Бабата и дядото гледат внуците, родителите се мъчат зад граница”.

Д-р Димов напомни, че „Атака”, за разлика от останалите партии, които правят скъпи и шумни концерти, входира призив към председателя на Еврокомисията Юнкер за еднаква минимална заплата във всички страни – членки на ЕС. По думите му това ще върне младите българи обратно в България. Кандидатът за евродепутат призова всичките партии в България, вместо да правят скъпи кампании, да бъдат така морални да подкрепят младите да се развиват у нас.

Второкурсничката Дарина, която учи бизнес информационни системи, благодари на „Атака” за стипендията и сподели, че ще остане в България. „Инициативата на партия „Атака” не само че ми харесва, но съм и приятно изненадан, че се мисли за нас, младите”, сподели Антон, който учи компютърно администриране на софтуерни приложения. Детелина, която изучава компютърни системи и технологии, благодари за стипендията и пожела инициативата на партията да продължи.

„Атака” помогна за образованието на младежи още в Плевен, Русе, Велико Търново, Варна, Пазарджик, Стара Загора и Ботевград.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар