Събота, 30 Май 2020

Сряда, 29 Май 2019 12:04

Весела Лечева: Връщаме се в парламента и ще предложим нова антикорупционна политика

Скандалът в НС на БСП е привнесен отвън и храни чужди къщи, смята зам.-председателят на ПГ на "БСП за България"

"След решението на НС на БСП, парламентарната група на левицата ще се върне в парламента и ще внесем законопроекти за нова антикорупционна политика". Това обяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева пред БНР. Тя добави, че днес, на заседанието на групата, ще бъде взето решение и за други законодателни инициативи.

"Излизането ни от парламента бе продиктувано от това, че той не може да произвежда работещи закони, които да защитават интересите на българските граждани и ниското доверие на хората", припомни Лечева. 

Тя заяви, че след като народните представители на БСП са напуснали пленарна зала, се е видяло какъв е истинският формат на управляващата коалиция.

"Темите за доходите, справедливостта и адекватността на правораздавателната система продължават да отсъстват от дневния ред на управляващите, докато приемат лобистки закони", заяви още народният представител.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"С оставката си Корнелия Нинова постави нови норми на поведение на политически лидер. Това е един отговорен политически акт", категорична бе Весела Лечева. Тя добави, че предложението за пряка процедура за избор на председател дава възможност- всички идеи и платформи да бъдат чути и обсъдени сред членовете на партията.

Лечева обясни, че сред членовете и структурите на  БСП няма скандал и противопоставяне, а одобрение на водената от Корнелия Нинова политика.

"Тези скандали, които виждаме в НС на БСП, са привнесени отвън и хранят само чужди къщи.  Има отделни хора, които предизвикват този изкуствено създаден дебат и затова е необходима нова легитимация на политиката на ръководството. Това ще даде и нова енергия на партията, за да продължим напред", заключи Весела Лечева.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар