Понеделник, 19 Август 2019
Събота, 08 Юни 2019 13:46

БСП обсъжда на пленум евроизборите и оставката Нинова

Георги Гергов отново с критики

 

На закрито заседание Националният съвет на БСП ще обсъди предложението на управляващите партийната субсидия да бъде намалена от 11 на 1 лев за спечелен глас на избори.

Доклад за резултатите от вота за Европейски парламент и за предстоящите местни избори ще бъде обсъден от социалистите.

Очаква се да бъдат взети организационни решения за конгреса на БСП следващата неделя, на който лидерът Корнелия Нинова официално ще подаде своята оставка.

Очаква се да бъдат намерени решения на редица ключови въпроси, единият от които е свързан с оставката на лидера на партията Корнелия Нинова и нейното приемане. Трябва да бъде изяснен и регламентът, по който ще бъде избран нов председател на левицата.

Друг въпрос е свързан с решението, оповестено късно снощи - младият евродепутат Петър Витанов да води групата на БСП в Европарламента, вместо досегашния председател на ПЕС Сергей Станишев.

По този повод лидерът на ПЕС коментира, че това е „продължение на поредица от политически нелогични решения, наложени от Корнелия Нинова”. Защо за втори път след 2017-а, избори, които можехме да спечелим, бяха загубени? Ако не се направи този анализ, означава замитане на проблеми, които се превръщат в системна грешка, заяви Станишев преди началото на пленума.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Георги Гергов също се опълчи на решението за водача на левите евродепутати. „След вчерашното решение за Станишев, че няма да води групата... за мен това е патология, хиперактивност... Петър Витанов е избран за ръководител на групата. Този човек не знае къде е Страсбург и Брюксел”, заяви Гергов.

Той коментира и оставката на Корнелия Нинова като "оставка, за да остана" и отбеляза, че работата на конгреса е да настоява за пряк избор за председател на партията. "И Бойко Борисов 12 пъти си даваше оставките, но ни бие 12 пъти", изтъкна Георги Гергов.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 08 Юни 2019 13:46
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Събота, 08 Юни 2019 13:46
  БСП пита управляващите: Колко трябва да е важен Пламен Георгиев?

  Позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"

  Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ?

  1. Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца.
  2. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.
  3. Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор.
  4. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.
  5. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.
  6. Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София.
 • Събота, 08 Юни 2019 13:46
  Корнелия Нинова: Искаме обсъждане на Бюджет 2020 отсега. Готови сме с нашите предложения

  Държавна политика се прави с ум и с грижа за хората, а не с ПР акции

Оставете коментар