Неделя, 31 Май 2020

Събота, 08 Юни 2019 13:46

БСП обсъжда на пленум евроизборите и оставката Нинова

Георги Гергов отново с критики

 

На закрито заседание Националният съвет на БСП ще обсъди предложението на управляващите партийната субсидия да бъде намалена от 11 на 1 лев за спечелен глас на избори.

Доклад за резултатите от вота за Европейски парламент и за предстоящите местни избори ще бъде обсъден от социалистите.

Очаква се да бъдат взети организационни решения за конгреса на БСП следващата неделя, на който лидерът Корнелия Нинова официално ще подаде своята оставка.

Очаква се да бъдат намерени решения на редица ключови въпроси, единият от които е свързан с оставката на лидера на партията Корнелия Нинова и нейното приемане. Трябва да бъде изяснен и регламентът, по който ще бъде избран нов председател на левицата.

Друг въпрос е свързан с решението, оповестено късно снощи - младият евродепутат Петър Витанов да води групата на БСП в Европарламента, вместо досегашния председател на ПЕС Сергей Станишев.

По този повод лидерът на ПЕС коментира, че това е „продължение на поредица от политически нелогични решения, наложени от Корнелия Нинова”. Защо за втори път след 2017-а, избори, които можехме да спечелим, бяха загубени? Ако не се направи този анализ, означава замитане на проблеми, които се превръщат в системна грешка, заяви Станишев преди началото на пленума.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Георги Гергов също се опълчи на решението за водача на левите евродепутати. „След вчерашното решение за Станишев, че няма да води групата... за мен това е патология, хиперактивност... Петър Витанов е избран за ръководител на групата. Този човек не знае къде е Страсбург и Брюксел”, заяви Гергов.

Той коментира и оставката на Корнелия Нинова като "оставка, за да остана" и отбеляза, че работата на конгреса е да настоява за пряк избор за председател на партията. "И Бойко Борисов 12 пъти си даваше оставките, но ни бие 12 пъти", изтъкна Георги Гергов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар