Петък, 07 Август 2020

Сряда, 12 Юни 2019 10:47

Татяна Дончева: ГЕРБ вече са си избрали главен прокурор

Според нея ставало дума за варненския адвокат и евродепутат Емил Радев

„ГЕРБ има политически възгледи за главния прокурор и неговото основно предназначение ще бъде да им пази гърба и да обяснява, че те никога не носят отговорност.” Това заяви в студиото на bTV председателката на „Движение 21“ Татяна Дончева. Според нея те вече са избрали кандидатура за поста и това е Емил Радев.

„Устойчивостта на страната, възможността за взимането на правилни политически решения е свързана с това контролните механизми на държавата да функционират правилно и ефективно. Когато в съдебната власт има хора, които се страхуват, че ще бъдат преследвани, ако нарушат закона, те работят по един начин. Когато нямат страх и смятат, че политическата протекция им дава всичко, системата функционира по друг начин”, смята Дончева.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Тъй като начинът на изграждане на прокуратурата досега е изключително централизиран, взет от старите времена, това позволява на много хора, които имат политически позиции, да сложат който им трябва и да го използват като бухалка срещу своите противници или като гръб за себе си”, коментира Татяна Дончева.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар