Четвъртък, 14 Ноември 2019
Петък, 14 Юни 2019 10:38

Каква е истината за изборните резултати в ямболските секции?

ПП „Атака“ обори информацията на Каракачанов, че води по гласове в Ямбол

Партия „Атака“ отговори чрез съобщение до медиите на обвинението на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, че е получила най-много гласове в две от изборните секции в Ямбол.

„Във връзка с изнесена в медиите подвеждаща информация относно резултатите от Евроизбори 2019 г., получени в секции от № 312600041 до № 312600048 в район № 31 – Ямбол, партия „Атака“ беше набедена от лидера на ВМРО г-н Красимир Каракачанов, че е получила най-много гласове от всички партии, включително и от ГЕРБ и ДПС“, се посочва в съобщението на „Атака“.

От партията на Волен Сидеров определят изнесената от лидера на ВМРО информация като „подвеждаща и неотговаряща на истината“. В съобщението, разпространено до медиите, „Атака“ прилага копия от протоколите, публикувани в сайта на ЦИК (виж - results.cik.bg и снимки по-долу), от същите, т.нар цигански секции в район № 31 – Ямбол, от Евроизбори 2019 г., от които протоколи ясно личи, от които е видно, че „твърденията на г-н Каракачанов пред Нова ТВ и нейните зрители са откровена лъжа и не отговарят на истината“, се посочва в съобщението и се добавя, че водещият на предаването „Здравей, България“ е бил подведен с невярна информация.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Наша проверка показа, че във въпросните секции най-добър резултат има ДПС – 633 гласа, ГЕРБ имат 233 гласа. За „Атака“ са гласували едва 28 души, въпреки неимоверните усилия на лидера ѝ Волен Сидеров, който убеди правителството да финансира дострояването на болницата в Ямбол“, се посочва в съобщението.

От партия „Атака“ отбелязват, че изнесената от Красимир  Каракачанов информация е невярна и цели единствено да урони престижа на партия „Атака“.

Ето какво още пишат от партията на Волен Сидеров:

„Как да си обясним факта, че  ДПС и ВМРО имат еднакъв брой гласове в три от четири избирателни секции  в Турция? Предлагаме да го коментираме, ако желаете.

Настояваме да покажете приложените от нас протоколи и да обясните в ефира на Вашата телевизия, че водещият на предаването „Здравей, България“ Виктор Николаев е бил подведен с погрешна информация, целяща единствено да урони престижа на парламентарно представена партия“.

От „Атака“ изразяват надежда, че Нова ТВ ще отрази коректно поднесената информация и ще се коригира, като покаже официалната информация от протоколите. 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 14 Юни 2019 10:38
  Таен коалиционен съвет отсвири пенсиите

  Научаваме от медиите, че на територията на НС се е състоял частичен коалиционен съвет между ГЕРБ, ВМРО и НФСБ. Към народните представители от АТАКА никой не е отправил покана за присъствие. Според информационни източници на срещата е била засегната и темата за размера на минималната пенсия.

 • Петък, 14 Юни 2019 10:38
  Сидеров пред СОС: Ще осветля сделките в Общината и как се харчат парите на софиянци

  „На първо място те засягат разпределението на бюджета - почти 2 млрд. Огромна част от него отива към големи частни компании, които по някакво съвпадение винаги са едни и същи. Това подлежи на проверка, на ревизия”, посочи лидерът на „Атака“

 • Петък, 14 Юни 2019 10:38
  ЦИК: Съдът решава дали да се касира вотът в София

  „Няма информация за тежки нарушения, които биха могли да опорочат изборния процес или да са незаконосъобразни”, добави Андреев

Оставете коментар