Петък, 22 Ноември 2019
Понеделник, 17 Юни 2019 09:48

Задържаният жандармерист транспортирал контрабандния тютюн срещу 2 лв./кг

Служителят на МВР беше арестуван в събота близо до прохода Траянови врата, докато превозвал 30 чувала тютюн с личния си автомобил

Специализираният наказателен съд остави в ареста полицая, обвинен за производство и разпространение на цигари без бандерол.

Според прокуратурата престъпната група действала от началото на 2017 г. на територията на цялата страна, а жандармеристът изпълнявал ролята на куриер.

"Той, използвайки служебното си положение, транспортира стока до бази, после транспортира до клиенти. В повечето случаи е бил с униформа. Чрез СРС е установено, че паркирал колата с тютюн пред поделението, ходи на работа, после разпространява", обясни Георги Мойсев, един от наблюдаващите прокурори по досъдебното производство на спецпрокуратурата, цитиран от bTV.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Жандармеристът получавал по 2 лева на килограм доставен тютюн, обясниха от обвинението. Разследването установило още, че цигарите без бандерол се произвеждали в три цеха. Седмично групата произвеждала по тон тютюн за пушене, като щетите, нанесени на бюджета от неплатен акциз, са 3 милиона лева.

В залата полицаят поиска да бъде пуснат под домашен арест, защото "си е взел поука и повече няма да се случва."

Жандармеристът е постъпил на работа в МВР през 2015 г.

"Тревожно е, че има служители на МВР с малък професионален стаж, които все още не са осъзнали, че служат на държавата. Към този момент няма данни за участие на други служители в подобна логистична дейност, каквато е била извършвана от него", каза Румен Ганев, "Вътрешна сигурност", МВР

Защитата ще обжалва пред по-горна инстанция.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 17 Юни 2019 09:48
  Кой източи язовир „Студена“? Докато перничани протестират и настояват за отговори, властите все още търсят причини и решения

  Ако няма интензивни валежи до март, Перник остава на воден режим. Това заяви новоизбраният кмет на Перник Станислав Владимиров след среща с главния прокурор Сотир Цацаров и неговия заместник Иван Гешев.

  Прокуратурата се е самосезирала, паралелно със сигнала на Владимиров, обединили са ги в един общ сигнал. „За тази една седмица, в която активно се занимавам с водния проблем, видях редица притеснителни факти от подценяване на цялата тази ситуация. Аз не искам да бъда разследващ орган, но искам органите, които могат да установят евентуално причини, които имат по-различен характер, да се задействат. Фактите са известни на всички“, коментира кметът на Перник пред БНР.

  Още от началото на годината имаме много намалял приток на яз. "Студена", но оттокът е една константна величина от над 2 млн. кубика всеки месец.

  Месеци наред оттокът от язовир "Студена" е надвишавал многократно притока и въпреки това, до началото на ноември водоподаването за промишлеността не е било спряно. Многобройните и зачестяващи аварии, амортизираната водопреносна мрежа и загубите, достигащи до 60-65%, имат своя дял в създалата се ситуация.

 • Понеделник, 17 Юни 2019 09:48
  Чуколов към вътрешния министър: Полицаите трябва да спазват закона, а не разпорежданията на служител в ОИК

  От отговора на министър Маринов стана ясно, че нареждане за недопускане на Сидеров и негови колеги е било издадено от шефа на ОИК – София, Полина Витанова

 • Понеделник, 17 Юни 2019 09:48
  Дългата ръка на Държавна сигурност управлява Efbet (документи)

  Прословутият Стефан Найденов – Цеката бил агент на 6-то управление с псевдонима Николов.

  По отношение на веригата казина Efbet, сянката на Държавна сигурност далеч не е сянка, а съвсем ясен и реален образ. Основен неин собственик е Стефан Найденов, известен с прякора Цеката. Същият е бил агент на 6-то управление на ДС с псевдоним Николов, показва официална справка на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българска народна армия.

  Медията ни разполага с две справки с идентично съдържание. Първата е Решение 72 от 03.08.2009 година, а втората е Решение 2-528 от 29.06.2015 година. И двете са извършени на основание по чл. 26 ал.1 т.2 от Закона за принадлежност към ДС и в частност по чл.3, ал.2 т.11 за „еднолични търговци, които организират хазартни игри; членове на управителни, контролни и надзорни органи и прокуристи на юридически лица, организиращи хазартни игри“.

Оставете коментар