Четвъртък, 02 Юли 2020

Петък, 21 Юни 2019 18:36

Петър Харалампиев излезе от ареста срещу гаранция от 100 000 лева

Бившият шеф на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев излезе от ареста срещу парична гаранция от 100 000 лева, предаде Факти.бг

Решението за освобождаването на Харалампиев е на Апелативния спецсъд, който прецени, че трябва да се измени мярката му за неотклонение от "задържане под стража" на "парична гаранция".

В края на октомври 2018 година Харалампиев бе арестуван след разследване на корупционна схема за незаконно издаване на удостоверение за българско гражданство.

След броени дни срокът за задържане изтича и Харалампиев няма как да бъде държан повече в ареста, а напредък в обвинението срещу него очевидно няма.

Факти попита Петър Харалампиев как се чувства след осем месеца прекарани в ареста.

"С много висок и бодър дух съм, защото това, което не ме убива, ме прави по-силен. Аз вярвам в справедливостта, тя ще възтържествува, защото аз съм човек с достойнство, с отговорност и с огромна неизмерна любов към всички българи в България и в целия свят. Животът продължава, борбата за България и българското продължава, само напред и нагоре", заяви Петър Харалампиев на излизане от ареста.

"Искам да благодаря на всички мои приятели, на всички верни съратници и български патриоти, които събраха парите за моята гаранция. Искрени благодарности за тях, напред и нагоре. Оттук насетне аз продължавам моята борба за българщината и за България, както съм възпитаван от моите дядовци и баща ми", завърши Петър Харалампиев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар