Четвъртък, 09 Април 2020

Вторник, 25 Юни 2019 09:45

Тръмп наложи санкции на върховния ирански лидер

Според САЩ отговорност за нападенията през май и юни носи Техеран

Като сериозна заплаха за сигурността определи Съветът за сигурност на ООН нападенията срещу танкери в Близкия изток и призова за диалог и намаляване на напрежението. Според Съединените щати отговорност за тези нападения през май и юни носи Техеран.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Американският посланик в ООН заяви, че политиката на Вашингтон спрямо Иран има за цел да го върне на масата за преговори. А в отговор на най-новите наложени от Вашингтон санкции иранските власти са категорични, че докато те са в сила не може да има диалог.

източник: Новините на NOVA

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 25 Юни 2019 09:45
  Сандърс се оттегли. Байдън ще се изправи срещу Тръмп

  Американският сенатор Бърни Сандърс се оттегля от надпреварата за Белия дом, разчиствайки пътя на Джо Байдън към президентската номинация на Демократическата партия за изборите през ноември. Сандърс обяви решението си в сряда чрез комюнике на изборния си щаб, в което се казва: "Кампанията приключва, борбата продължава".

 • Вторник, 25 Юни 2019 09:45
  Тръмп си взима Луната - подписа указ за добив на ресурси в пълен разрез на международното право

  В документа се подчертава, че САЩ не признават Споразумението за дейността на държавите на Луната и други небесни тела, прието с резолюция на Общото събрание на ООН през декември 1979 г. и държавният секретар трябва да се противопостави на всеки опит на която и да е друга държава или международна организация да разглежда Споразумението

   

 • Вторник, 25 Юни 2019 09:45
  Радио Китай: Оценката "един от най-лошите държавни секретари в историята" може да успокои амбициите на Помпео

  Помпео се похвали на пресконференция преди няколко дни, че „размерът на американското финансиране за международните усилия за овладяване на епидемията далеч надхвърля това на Китай". По отношение на крещящите му лъжи говорител на китайското Министерство на външните работи отговори: „Държавният секретар Помпео е изчислил общия размер на американската помощ за международната общност от 1948 г. насам, което е много интересен факт"

   

Оставете коментар