Вторник, 07 Април 2020

Петък, 28 Юни 2019 09:18

Волен Сидеров ще постави в НС въпроса за гласуването на България в ПАСЕ за Русия

Председателят на партия "Атака" Волен Сидеров заяви, че ще постави в парламента въпросът за начина, по който българските представители са гласували за връщането на Русия в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Според Сидеров всички български представители без пратеника на "Воля" са се въздържали при гласуването, което се е провело докато българска парламентарна делегация е била на посещение в Русия. В същото време представителите на Франция, Италия, Австрия, Естония, Швейцария и повечето германски депутати са подкрепили връщането на Русия в ПАСЕ.

Той ще поиска обяснения във външната комисия на Народното събрание за позицията на българските представители по гласуването, съобщи БНТ.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Сидеров коментира като двоен стандарт и отказа на ВМРО да подкрепи внесеното от "Атака" предложение за приемане на анекс към договора за добросъседство между България и Северна Македония, с който да се уреди обявяването на исторически личности или събития за общи, като така да бъдат предотвратени бъдещи недоразумения и спорове. Председателят на "Атака" потвърди, че партията е за нулева държавна субсидия за партиите и напомни, че той е успял да вкара 21 депутати в Народното събрание и трима евродепутати, в период, в който "Атака" не е имала субсидии.

Относно предложението си за забрана на абортите Сидеров посочи, че темата трябва да се постави на общественото внимание предвид високият процент на прекъсване на бременност в България и демографската криза. Според него въпросът е достоен за референдум.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар