Събота, 15 Август 2020

Вторник, 02 Юли 2019 14:07

Американски разрушител влезе в Черно море

Разрушителят от американския флот USS Carney навлезе в акваторията на Черно море. Това се доказва от данните от службата за проследяване на движението на корабите MarineTraffic, предава РИА Новости, цитирана от Фокус

Ескадреният миноносец ще участва в морските учения Sea Breeze 2019, според уебсайта на Шести флот на САЩ. Те се провеждат през юли юли. В тях ще участват 19 държави, 32 кораба и 24 самолета.

От началото на годината това е петото посещение" на американския военен кораб от този клас в региона. Последното се случи през април, когато разрушителят USS Ross влезе в Черно море, за да участва в маневри с военноморските сили на България и Грузия.

Влизането на ескадрения миноносец от Военноморските сили (ВМС) на САЩ USS Carney в акваторията на Черно море е нагло упорство, целящо създаване на напрежение в международните отношения. Това пък заявил ръководителят на комисията по междунационални отношения в кримския парламент Юрий Гемпел, цитиран от РИА Новости.

По-рано бе съобщено, че американският разрушител е влязъл в акваторията на Черно море. Корабът ще участва във военните учения Sea Breeze 2019.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Вече не учудва наглото упорство на САЩ да присъстват в Черно море, което цели създаването на напрежение в международните отношения и говори за това, че САЩ нямат намерение да се отказват от агресивните си планове“, заявява още Гемпел.

По неговите думи, руската армия и флот през последните години са получили най-съвременни оръжия, които првъзхождат в пъти американските и са в състояние да обезпечат ненарушимостта на границите и мирния живот на гражданите на Русия.

„А Крим е бил и ще бъде непотопяем самолетоносач в Черно море, който осигурява международната стабилност в черноморския регион“, каза Гемпел.

"Продължаващото присъствие на американския флот в Черно море показва нашия ангажимент към регионалната стабилност, към сигурността на морското корабоплаване на нашите партньори в региона на Черно море, както и към колективната защита на нашите съюзници в НАТО," обяви преди време командирът на "Карни" - вицеадмирал Кристофър Грейди.

Тези кораби са снабдени с комплекс ракети прехващачи „Иджис“ с поразяващ блок SM-3, способни да унищожават балистични ракети извън атмосферата. Те имат на борда и крилати ракети "Томахоук".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар