Сряда, 22 Януари 2020
Сряда, 03 Юли 2019 10:23

БСП иска очна ставка на министрите Каракачанов и Караниколов с Цвета Караянчева за СУ-25

Цонков пита Караянчева: Има ли разнобой в управлението?

 

„Има ли разнобой в управлението за ремонта на щурмовите изтребители СУ-25?”. Този въпрос отправи от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Цонков към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Той припомни, че министър Каракачанов е казал, че има подписан договор от миналата година и има преведени пари по този договор, а в същото време министър Караниколов е казал, че този договор не може да бъде изпълнен.

„Вие, г-жо Караянчева, от Русия казахте, че руски специалисти ще дойдат в България и тук заедно с българска фирма ще ремонтираме изтребителите СУ-25. Ние, от БСП, предлагаме да дойдат тук министър Каракачанов, министър Караниколов  и заедно, с Ваше участие, да се изясни този въпрос с ремонта на изтребителите”, поиска от името на ПГ на левицата Николай Цонков. 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 03 Юли 2019 10:23
  ДПС: Не подписахме вота на недоверие, защото имаме други аргументи

  Нигяр Джафер: В момента имаме правителство на малцинството. Мантрата "стабилност" води до разпад

 • Сряда, 03 Юли 2019 10:23
  Корнелия Нинова: ВиК холдингът ражда повече въпроси, отколкото отговори

  Решението за създаване на ВиК холдинга е взето в кризисна ситуация и изглежда малко паническо, защото ражда повече въпроси, отколкото отговори. Този холдинг няма да обхване цялата система.

   

 • Сряда, 03 Юли 2019 10:23
  БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу кабинета „Борисов“ 3

  БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу правителството на "Борисов" 3, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Вотът бе внесен в деловодството на Народното събрание от лидера на БСП Корнелия Нинова, зам.-председателите на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов и от зам.-председателя на Комисията по околна среда и води и член на Изпълнителното бюро Манол Генов.

  Недоверието към третото правителство на Бойко Борисов е на тема „Провал в политиката на околната среда и водите“. Сред мотивите на социалистите са кризата с водата в Перник и мръсният въздух.

  Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание позволява една пета от народните представители да могат внесат вот на недоверие срещу правителството. Това означава, че за внасянето му са необходими поне 48 народни представители, а парламентарната група на „БСП за България“ разполага със 79 депутати. Въпреки това социалистите проведоха консултации с парламентарно представените партии, както и тези извън Народното събрание.

Оставете коментар