Вторник, 07 Юли 2020

Петък, 05 Юли 2019 11:52

Ангелкова: Яд ме е на негативната кампания, стартираме дебат за цялостното развитие на Черноморието

Със сектора се обединихме около идеята да стартираме един по-сериозен и стратегически дебат за цялостното развитие на Българското Черноморие

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова от парламентарната трибуна след приемане на промените в Закона за концесиите на първо четене.

,,Искам да ви благодаря за продуктивната дискусия и за подкрепата на първо четене на Закона за изменение и допълнение на Закона за концесиите в частта стопанисването на морските плажове. Изключително подкрепям всеки един от вашите коментари", коментира тя.

,,Вчера, след като проведохме поредната среща с представителите на концесионерите и на целия сектор - хотелиери и ресторантьори, които отговарят за предлагането на добър и качествен туристически продукт, се обединихме около идеята да стартираме един по-сериозен и стратегически дебат за цялостното развитие на Българското Черноморие.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Не на парче отново да мислим в една посока дали трябва само да категоризираме плажовете и кои плажове, а през призмата на това какви туристически продукти бихме искали да предлагаме по Черноморието, така че България да бъде конкурентна туристическа дестинация.

Също така статутът на националните курорти е от огромно значение, защото те са имиджа на българския туризъм. Ще инициираме един много широк дебат с вас, с всички заинтересовани страни и се надявам на активно участие и предложения, за да можем да начертаем стъпките, които са необходими и това каква законодателна промяна следва да се направи, за да не работим на парче, а да имаме цялостен и устойчив подход", сподели още Ангелкова.

Тя посочи, че има много проблеми, но е факт, че и много се е направило.

,,Важно е да намерим баланса, за да имаме конкурентното и правилното развитие на българския туристически продукт по Черноморието. Много ме е яд, когато виждам цялата тази негативна кампания, която изключително много се отразява на имиджа на българския туризъм'', допълни министърът на туризма.

източник: Епицентър

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар