Сряда, 29 Януари 2020
Петък, 05 Юли 2019 16:00

България губи 7 милиона евро по Програмата за морско дело и рибарство

Директорът на дирекция “Морско дело и рибарство” в агроведомството Юлиян Марков е освободен от длъжност

 

България губи 7 милиона евро по Програмата за морско дело и рибарство заради забавени процедури от Управляващия орган на програмата, съобщава БНР. От Министерството на земеделието са потвърдили за програма "Хоризонт", че има писмо на  Европейската комисия, с което България е уведомена, че бюджетът на програмата ще бъде намален на 106 млн. евро заради неизпълнение на проекти и неуспешно усвояване на бюджета. 

Директорът на дирекция “Морско дело и рибарство” в агроведомството Юлиян Марков е освободен от длъжност, като на негово място е назначен Стоян Котов, на когото е възложено да се преодолее спешно закъснението с договарянето и разплащанията.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Отчислението от 7,2 млн. евро няма да се отрази върху бюджетите за най-атрактивните мерки от рибарската програма и бизнесът няма да пострада, увери земеделският министър Десислава Танева. Страната ни има изготвено предложение до комисията за чия сметка трябва да са тези средства.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 05 Юли 2019 16:00
  Румен Радев: Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред и продължава да отстоява правовата държава и укрепването на държавността

  И през третата година от своя мандат продължих да бъда бариера срещу лобисткото законодателство и решенията, в разрез с обществения интерес, подчерта президентът на отчетната пресконференция по повод третата година от встъпването си в длъжност.

  Имам високи амбиции за България, ние можем и ние трябва да превърнем България в нормална, демократична европейска държава. Това каза президентът Румен Радев по време на пресконференция за третата година от мандата си. Според него пътят към успеха започва със свалянето на розовите очила, за да не се спъваме в проблемите. Президентът отбеляза, че имаме нужда от дългосрочни решения и реформи, като отбеляза, че най-важният залог за бъдещия ни успех – това е инвестицията ни в хора.

  Румен Радев уточни, че в рамките на КСНС ще търси консенсусни решения със законодателна и изпълнителната власт и парламентарно представените партии за законови, организационни и финансови механизми в три основни области: образование, детско здравеопазване и стимулиране на младите семейства. 

 • Петък, 05 Юли 2019 16:00
  Драгомир Стойнев: Това вече не е политическа криза, а системна криза

  ГЕРБ са готови на всичко, за да си изкарат докрай мандата, и заради това страдат хората, коментира зам.-председателят на ПГ на левицата

 • Петък, 05 Юли 2019 16:00
  Стефан Бурджев: ГЕРБ потулваха водния проблем с месеци

  От БСП даваме думата на експертите – те могат да разрешат кризата

Оставете коментар