Сряда, 26 Февруари 2020

Понеделник, 15 Юли 2019 13:40

Тръмп с расистко изказване срещу жени от Демократическата партия

Американският президент призова цветнокожи конгресменки "да се върнат откъдето са дошли"

 

Президентът Доналд Тръмп в Туитър прикани група цветнокожи представителки на Демократическата партия в Конгреса да се върнат в страните, от които първоначално са дошли, вместо да критикуват САЩ. Макар че не ги назова поименно, всички разбраха, че Тръмп е имал предвид четири представителки на Демократите в Конгреса: Александра Окасио-Кортес, Илхан Омар, Рашида Тлаиб и Аяна Пресли, ингорирайки факта, че всички те са американски гражданки, от които само Омар е родена в Сомалия.

Туитовете на Тръмп предизвикаха вълна от остро осъждане от демократите, които загърбиха разногласията си и единодушно заклеймиха изявленията на президента като расистки и опасно разединяващи.

„Това е абсолютно расистко. Това е стар израз: „отивай си там, откъдето си дошъл“, който може да чуете на улицата, но не трябва никога да чувате от президента на САЩ. Този човек не разбира отговорностите си и не мисля, че разбира какво искат американците от техния президент”, смята представителят на Демократическата партия и кандидат за президент Камала Харис.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар