Понеделник, 26 Август 2019
Вторник, 16 Юли 2019 14:18

Разследват теч на информация и финансови престъпления във Военното разузнаване

Иван Гешев не коментира хакерската атака към НАП с аргумента, че върху нея работи ГДБОП

 

Разследването в служба „Военна информация“ е две посоки. Едната е изтичането на класифицирана информация, а втората – финансови нарушения, т.е. как се харчат бюджетни и извънбюджетните постъпления в тази служба. Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев, предаде БГНЕС.

Прокурор Гешев потвърди, че към този момент има привлечени към наказателна отговорност две лица – бившият и настоящият шеф на службата. „Към този момент нямаме обвинения за финансови нарушения. Надяваме се след събирането на достатъчно доказателства да има обвинения и в това направление“, обясни той.

Според събраните от държавното обвинение данни шефът на служба „Военна информация“ е накарал представител на службата в държава от ЕС да даде информация на бизнесмен, която пряко засяга неговите бизнес интереси, както и да го вози с автомобил няколко дни. „Не знам дали е обидно за един офицер това нещо, но за българското граждани трябва да е обидно“, коментира Гешев. „Трябва да бъде ясно едно – ако ти работиш за българската държава и заплатата ти плащат българските граждани, трябва да си вършиш служебните задължения по начин, разписан в закона. Трябва да работиш за българските граждани“, категоричен е зам.-главният прокурор.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Иван Гешев не коментира хакерската атака към НАП с аргумента, че върху нея работи ГДБОП.

На въпроса дали ще се кандидатира за главен прокурор, той отговори лаконично: „Няма да коментирам този въпрос. По-нататък“.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 16 Юли 2019 14:18
  Задържаха полицейски инспектор с подкуп

  Гражданин е подал сигнал, че районният инспектор му е поискал сумата от 850 лв., за да не му връчи призовка за шофиране с превишена скорост

 • Вторник, 16 Юли 2019 14:18
  Шефът на СДВР подкрепи Иван Гешев за главен прокурор

  Освен магистратите от цялата страна, които подкрепиха кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, неочаквано официално зад него застана и директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Георги Хаджиев.

 • Вторник, 16 Юли 2019 14:18
  Иван Гешев: Разкрити са две убийства в област Варна

  Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност, каза заместник-главният прокурор

  Две брутални убийства бяха разкрити във Варна. За едното от тях е задържан 91-годишен мъж. А в другия случай става дума за домашно насилие, което започва с юмруци и завършва със смъртта на жена.

  "Имаме проблем с битовата престъпност и домашното насилие в България. Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност. Държавата е в дълг към хората по малките населени места". Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг на прокуратурата във Варна, предаде Нова телевизия.

Оставете коментар