Понеделник, 26 Август 2019
Сряда, 17 Юли 2019 12:33

НАП-лийкс е вътрешно-ГЕРБ-аджийска вендета, подозират експерти

Изтичането на пълните лични данни на 5 млн. българи и на фирмени тайни на повече от милион фирми, от които 300 000 от други страни в ЕС, е вътрешно-ГЕРБ-аджийска вендета, подозират експерти, с които се консултира 19 минути. Заловеният "хакер", дори да си признае след много бой, едва ли като петокласник е знаел изобщо какво е НАП и защо е важна информацията.

С нея обаче се атакуват едновременно двама министри, които очевидно не си вършат добре работата. Единият е финансовият Горанов, превърнал НАП в бухалка, който няма уважение към регистрите - и в новата му декларация пред КПКОНПИ например той пак не е посочил един от собствените си апартаменти в Зона Б5, който фигурира в търговския регистър.

Изваждането на историята с другия му апартамент, където се води че живее безвъзмездно, собственост по документи на бизнесдама, съпруга на човека, когото той нарича Кръстник, и е купен на пъти по ниска от пазарната цена в комплекс на братя Домусчиеви, и острата защита на неговата "кауза" от Нова телевизия на приятеля му и шеф на КРИБ Домусчиев с агресия срещу Цветан Цветанов може да даде някои обяснения.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Интересни са и атаките на близък до Цветанов сайт за прегрешения на вицепремиера Томислав Дончев по стигналия до съд казус с милионите потрошени за НДК. Напомняме, че именно Дончев отговаря за т.нар. електронно правителство, за което нито той, нито друг успя да даде пред народните представители отчет колко пари са похарчени.

Експертите оценяват направените поръчки от държавата на общо 2 млрд.-2,5 млрд.лв. Интересно е, че при все това електронно правителство нямаме, а действащите системи са в ужасяващо състояние, както показва случаят с хакването на НАП.

Интересно ще бъде дали, след като вкара в затвора министър за неизгодни сделки с Майкрософт в родната си Румъния, Лаура Кьовеши - вече като главен прокурор на ЕС, ще започне да нищи сделките на същата компания с българското правителство, които са за стотици милиони и не са много по-различни от комшийските?  

източник: 19 минути

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 17 Юли 2019 12:33
  Горанов: НАП има достатъчно пари да си плати глобата

  Министърът на финансите Владислав Горанов коментира пред журналисти как ще бъде заплатена глобата на НАП, която ще бъде в милионен размер, предаде Novini.bg.

 • Сряда, 17 Юли 2019 12:33
  Прокуратурата пусна разговор на хакерите, обвинени за удара срещу НАП

  Предвид множеството въпроси на представители на медиите по отношение на делото срещу собственика и служители на „ТАД Груп“, Специализираната прокуратура предоставя допълнителна информация:

  На 08.08.2019 г. в проведено съдебно заседание Апелативният специализиран наказателен съд взе спрямо обвиняемия Иван Тодоров най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“. Съдът се запозна с представените от Апелативната специализирана прокуратура нови доказателства във връзка с извършената хакерска атака срещу НАП.

  Досъдебното производство е образувано по реда на чл.212, ал.2 от НПК и се води за това, че от неустановена дата през 2019 г. до 15.07.2019 г. в Република България, гр. София с цел да създаде смут и страх в населението извършил престъпление по чл. 319б – 319г от НК – престъпление по чл. 108а, ал.1 от НК.

 • Сряда, 17 Юли 2019 12:33
  Созопол - голямото изпитание за ГЕРБ на местните избори

  Продължение на Рейзи-епохата или управление от кадър на ДС?

Оставете коментар