Събота, 25 Януари 2020
Четвъртък, 18 Юли 2019 12:34

Драгомир Стойнев към ГЕРБ: ТОЛ-системата показва, че не можете да реализирате една голяма реформа!

„ТОЛ-системата се превърна в панацея. Всички очаквахме, че от 16 август тя ще заработи и прословутите милиони ще потекат, с тях ще се направят качествени ремонти, хората няма да се оплакват, че им се чупят колите и сме намерили решение на този проблеми. Побързахме и да се наемат 600 човека, които да работят в тази система – осигури се работа на близки и познати”.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна. Той коментира, че хората очакват, че септември или октомври ще започнат ремонтите така, че да са спокойни за второкласната и третокласната пътна мрежа, както бе пропагандирано. ” Сега изведнъж се оказва, че вместо да заработи на 16 август, ние я отлагаме и хората са недоволни. Защо я отлагаме? Питам управляващите- къде бяхте вие през тези години да обясните на превозвачите какви ще бъдат тарифите, да потърсите диалог?”, попита социалистът. Той подчерта, че когато превозвачите са заявили, че не са доволни, типично за управляващите, те са дали назад. Стойнев добави, че има още време системата да бъде пригодена и да заработи, призова срокът да остане 16 август.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Явно не сте в състояние да изпълните вашите ангажименти, които поехте през последните 2 години”, обърна се той към управляващите. Драгомир Стойнев подчерта, че дори и да има отлагане с 6 месеца, тогава отново няма да има готовност. „Вие отново ще излъжете българските избиратели. Правителството вече няколко пъти го прави от тази трибуна, в лицето на предишния министър и сегашната министърка, като обяснява как решението за ремонта на пътната мрежа е само в започването на работа на ТОЛ-системата. На хората, които живеят по селата с дупките, ще казваме- чакайте още половин година и се надявайте, че другото лято ще имаме ТОЛ-система и тези средства стигат и до вас”, коментира още Драгомир Стойнев.

Свиленски към управляващите: Провалихте се с въвеждането на ТОЛ- системата

„Виновни за забавянето на ТОЛ-системата са тези, които не могат да я реализират и нямат възможности и компетенции да свършат тази работа”.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски. Той припомни, че депутатите от БСП нееднократно са заявявали, че са за ТОЛ- системата, защото по-справедлива система за заплащане няма. Той бе категоричен, че управляващите са се провалили с въвеждането й. „Вчера всички превозвачи се чудеха, какво да правят заради вашата некадърност и това трябва да е ясно на хората. Вие се провалихте, защото срокът за стартиране на ТОЛ-системата е 16 август 2019 г. Бившият министър Нанков стана зам.-министър с една единствена цел – въвеждането на ТОЛ -системата. Къде е ТОЛ-системата, къде е зам.-министър Нанков?”, обърна се той към мнозинството.

Свиленски припомни, че тестът, който тепърва предстои, е трябвало да започне на 16 септември 2018 г. „Защо не започна тогава и кой е отговорен за това? Някой е взел парите, за да свърши нещо и не го е направил, но не му се търси отговорност. Накрая превозвачите отнасят всичко заради това, че някой не си е свършил работата. Имате тарифи, обхват на системата и съгласието на превозвачите - какво чакате още?”, попита народният представител.
Той бе категоричен, че единственото нещо, което управляващите правят, е да приемат закони и след това да ги отменят.

Източник: Епицентър

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар