Сряда, 12 Август 2020

Четвъртък, 18 Юли 2019 12:43

НС прие улеснена процедура за отдаване на концесия на плажове

Парламентът прие окончателно промените в Закона за концесиите, които улесняват процедурата за отдаване на морските плажове

С промените плажовете отново се прехвърлят под управлението на министъра на туризма. Това ще ускори процедурите по отдаването им на концесия и ще улесни тяхното стопанисване и управление, смятат вносителите, предаде БНТ.

Според Патриотите обаче, така се дава възможност само на Министерството на туризма да управлява концесиите. Според министър Николина Ангелкова законът дава прозрачност и гаранция как ще се осъществяват концесиите на морските плажове.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Валери Симеонов, ПГ на "Обединени патриоти", НФСБ: Всичко това, което следва от едно такова гласуване на закона за концесиите е бетониране на досегашната практика за подаряване на плажовете на приближени до властта лица. В ръцете на министъра ще бъде и ножът и хлябът.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Процедурата е изключително прозрачна и ясна, всички изисквания ще се публикуват на сайта на Министерството на туризма, включително и документацията и всеки, който има право и иска, и има желание да участва в тази процедура, ще го направи. Няма как в момента да коментирам някакви бъдещи евентуално предполагаеми събития.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар