Неделя, 26 Януари 2020
Събота, 20 Юли 2019 18:16

Путин: Руснаците и украинците са един народ

В интервюто на Оливър Стоун обсъждат и обвиненията срещу Русия за намеса в президентските избори в САЩ

 

Руският президент Владимир Путин казва в интервю за американския филмов режисьор Оливър Стоун, че според него руснаците и украинците са една нация и че двете страни трябва да намерят път към интеграция.

Путин е дал интервюто на Стоун на 19 юни и части от него са използвани във филм на режисьора за Украйна. Пълният текст на интервюто е публикуван на президентския сайт kremlin.ru.

"Мисля, че руснаците и украинците са един народ, една нация фактически. Когато земите, които са сега в сърцето на Украйна, са се присъединили към Русия, всички са мислели за тях единствено като за руснаци", казва руският президент и добавя:

Путин изтъква и общата религия, която винаги е била обединяваща. „Всички са били православни и са се наричали руснаци. Те не са искали да бъдат част от католическия свят, към който ги е подтиквала Полша”, добавя руският президент, напомняйки общата духовна история на двата народа.

"Ние можем да използваме това като полезно предимство при някаква форма на интеграция, но днешните власти в Киев явно не искат това. Мисля, че здравият смисъл ще възтържествува и в края на краищата ще стигнем до положението, за което казвам - сближаването е неизбежно", категоричен е Путин.

В интервюто на Оливър Стоун обсъждат и обвиненията срещу Русия за намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. Руският президент отново подчертава, че Москва не се е и опитвала да се намеси във вота. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Вие искате да ме върнете пак към изборите в САЩ. Това е огромна страна със своите собствени проблеми и представи за добро и зло. Там средната класа за последните години, при огромния ръст на благосъстоянието на управляващата класа и богатите не почувства никаква промяна към по-добро. И хората, които водеха кампанията на Тръмп, разбраха това и го използваха. И каквито и да са били наши блогъри, които са казвали мнението си, не биха могли да изиграят ключова рола в това, което се случи. Такива обвинения са просто глупост", казва Путин. 

Той споделя, че наистина са имали  симпатии към Тръмп, но само защото говорел, че трябва да се възстановят нормалните отношения с Русия. „Кое тук е лошото? Разбира се, ние не можехме да не приветстваме такава позиция", заявява Путин.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар