Сряда, 21 Август 2019
Вторник, 30 Юли 2019 10:27

Георги Свиленски: Борисов започна похода си към властта от София, залезът също ще е оттам

„Борисов започна похода си към властта от София, залезът също ще е оттам”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП  за България” Георги Свиленски в ефира на БТВ

Той обясни, че задачата на БСП и лидера й е да свали ГЕРБ от власт в София, като това ще е знак на свалянето на ГЕРБ в цялата страна. „Всеки, който би спомогнал за свалянето на ГЕРБ от власт, би получил подкрепата на ръководството”, допълни социалистът. 

Помолен да коментира кандидатурата на  Мая Манолова за кмет на София, той заяви, че тя сама трябва да реши дали ще се кандидатира. Свиленски обясни, че в началото на септември Софийската градска организация ще проведе заседание, на което ще утвърди кандидата за кмет на София.

„БСП търси кандидат, който ще решава проблемите на столичани, който  ще извършва качествени ремонти на столицата, неговата администрация ще прави прозрачни обществени поръчки, и който няма да се оправдава с някой, стоящ над него. Такъв кмет трябва на София и Мая Манолова отговаря на профила”, подчерта Георги Свиленски. Той поясни, че към този момент Мая Манолова е с най-много номинации  за кмет на София. „Трудно е БСП да спечели сама в София местни избори, търсим широко разтваряне на ветрилото, включително към центъра”, поясни Свиленски.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По думите му на европейските избори левицата е постигнала такъв резултат, който й дава основа да погледне и към кметски места в големи областни центрове – в 4 областни града БСП е спечелила европейските избори, в 12 областни града разликата с ГЕРБ е 1000 гласа, а в над 100 общини левицата е първа политическа сила или с малка разлика от първия.

На въпрос за взетото решение на Националното съвещание на БСП за местни коалиции с всички партии, освен ГЕРБ, Свиленски коментира : „Местните избори са специфични. По места структурите на всички партии работят с различен синхрон. На всички обаче опонентът е ГЕРБ, защото тя доведе държавата до това състояние”.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 30 Юли 2019 10:27
  Лидерът на ”Атака”: Симеонов и Каракачанов ще извиват ръцете на Борисов под диктовката на Цветанов

  Симеонов не веднъж е посочвал, че Цветанов трябва да е премиер, сподели Волен Сидеров

 • Вторник, 30 Юли 2019 10:27
  Валери Симеонов: Ще се разделим с ГЕРБ, ако жертват националните интереси, за да напълнят гушите на определени лобита

  Предстоят сериозни промени в отношенията на малкия коалиционен партньор с ГЕРБ. ДПС възвърна позициите си във властта след отстраняването на Цветан Цветанов, смята лидерът на НФСБ

 • Вторник, 30 Юли 2019 10:27
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Оставете коментар