Вторник, 07 Април 2020

Сряда, 31 Юли 2019 11:30

Издирват извършителя на загробените незаконно в гората тонове норки

Все още не е ясен произходът на изхвърленото месо

 

В прокуратурата е подаден сигнал за нерегламентирано изхвърляне на животински отпадъци в гората над твърдишкото село Боров дол, област Сливен. Според запознати става въпрос за тонове пилешка карантия и норки, загробени незаконно в открит рудник, даден на концесия на частно дружество (Минстрой ООД), находящ се в непосредствена близост до селото, информира БГНЕС.

Според очевидци ТИР-ове извозвали отпадъците късно през нощта, след това били заравяни и тампонирани на дълбоко на различни места в гората. Прокуратурата е взела проби, издирва се извършителят. Все още не е ясен произходът на изхвърленото месо. Изпълнителният директор на фирмата концесионер е казал пред разследващите, че не знае нищо. По случая се води разследване. Мястото е обработено и дезинфекцирано. В следващите няколко дни служители на басейнова дирекция ще вземат проби от близките реки, за да се установи дали има замърсяване на водоемите в района.

Петя Арнаудова от сдружение "Кажи", заяви, че територията е изключително голяма и трудно може да се разбере къде точно има заровени такива отпадъци. „Истината е, че ако има отпадъци, ще мирише изключително силно, тъй като се говори за тонове с отпадъци. Вероятно тези, които са изхвърляли отпадъци са ги заровили доста добре. Това е сигурно причината да не се намира нищо в момента. Ние нямаме възможност да направим обход, тъй като сме на частна територия и ни е забранено тук да посещаваме този обект. Много е важно да се отбележи, че ако наистина се окаже от следствените органи, че ако животните, които са открити са цели, с цели вътрешности, с цели трупове, на които е взета единствено и само кожата, това означава, че става въпрос за промишлено производство на животни, които не се използват за консумация от човека, тоест труповете са отпадъчен материал. Такива са единствено фермите за ценни кожи в България. Такива ферми в България има две - едната е близо до Стара Загора, другата е до Ямбол", добави Арнаудова.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Ямболската ферма до Чарган  обаче е с много малки размери. Тя не може да генерира толкова голямо количество отпадъци, за които се говори, че са с тонове. По думите на Арнаудова Другата ферма, която е до Стара Загора, има капацитет 129 000 животни, вероятно ако се докаже, че труповете са на норки и са цели означава всъщност, че отпадъците са именно от тази ферма.

Източници: БГНЕС, DarikNews

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 31 Юли 2019 11:30
  Дамата от Барселона спешно затвори луксозния си бутик

  Луксозният магазин за дрехи в центъра на Барселона, в който Борислава Йовчева се занимавала с „управление и контрол“, изненадващо бе затворен, съобщи испанският вестник „Периодико“, цитиран от "Сега".

 • Сряда, 31 Юли 2019 11:30
  Каталуня разследва дали Борисов е свързан с пране на пари

  Полицията на Каталуня и Прокуратурата за борба с корупцията разследват дали премиерът Бойко Борисов е свързан с "международна схема за пране на пари", чиято крайна цел е била Барселона. В документи на полицията, която тук се нарича Mossos d'Esquadra, се казвало, че разполагат с факти, които изглеждали доста убедителни и че "биха насочили към съществуването на престъпна организация".

  Това пише барселонското издание "Периодико" под заглавие "Разследване за пране на пари в Барселона сочи към премиер-министъра на България".

  Авторите разказват, че в полицейските документи, които са видели, като лице, възползвало се от прането на пари, е посочена Борислава Йовчева. Тя е описана като "бивш модел от България, чиято евентуална връзка с Борисов се проверява внимателно."

 • Сряда, 31 Юли 2019 11:30
  И кметът на Стамболийски в "Апартаментгейт"

  Кметът на Стамболийски влезе в поредния имотен скандал с кадри на ГЕРБ. Георги Мараджиев се оказа чувствително забогатял след встъпването си в длъжност като кмет. Разследване на БиТиВи разкри, че гербаджията, който е и областен координатор на партията за Пловдив, се е сдобил с 5 имота в Слънчев бряг. При това на доста занижени цени.
  Часове след като данните бяха изнесени от медиите, Мараджиев се оттегли от поста си на партиен координатор. Подал е оставка пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията. Припомняме, че именно Изпълнителната комисия бе натовера лично от лидера Бойко Борисов със задачата да бди за морала на партийните кадри след скандалния "Апартаментгейт" от миналата година.

Оставете коментар