Четвъртък, 09 Юли 2020

Четвъртък, 01 Август 2019 15:08

Пазарджишки кметове декларират, че няма да допуснат умъртвяване на домашните прасета

Кметовете на 31 села настояват за отмяна на заповедта на земеделския министър

 

В декларация кметовете на 31 пазарджишки села заявяват, че няма да допуснат принудително избиване на домашни прасета след 2-ри август, когато е крайният срок за ликвидирането на животните. В момента в населените места тече подписка, в която се настоява за отмяна на заповедта на земеделския министър.

Кметът на Хаджиево Андон Андонов е категоричен, че екипите за принудително умъртвяване на прасетата ще срещнат сериозната съпротива на хората.

"Приготвил съм пушките, взел съм ключа от камбанарията. Няма да пускам сирената, защото ще направя беля. Това е абсолютно сериозно", заяви той пред БНР.

Сходна е позицията и на други кметове.

"31 кмета сме единодушни заедно с кмета на община Пазарджик", увери Стоян Кузев, кмет на с. Юнаците.

"Няма огнище в Пазарджик. Не може да се взимат такива превантивни мерки – дай да ги изтрепеме. Ами ако има, не дай Боже, чума по хората? Да изтрепем здравите? Кого да защитим?", пита кметът на Дубровница Гурко Митев.

За утре се планира протест в Пазарджик, на който ще присъстват стопани от цялата община: 

"Правим подписка от жителите на всички села, ние се подписахме. На 2-ри август – общински митинг на "Тортата" от 17.00 часа, за да изкажем нашето несъгласие с тази прибързана мярка".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Министърът на земеделието Десислава Танева ще се срещне с кметовете. Срещата е планирана за 16 часа и ще бъде закрита за медиите. На нея ще се търси компромисен вариант за разрешаване на конфликтната ситуация.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар