Четвъртък, 09 Юли 2020

Четвъртък, 01 Август 2019 16:06

С европейска заповед на прокуратурата ще разпитват главния редактор на „Биволь”

Издирват Атанас Чобанов във Франция, където е постоянният му адрес

 

Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на Франция по казуса "ТАД Груп", съобщават от прокуратурата.

Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на Република Франция. В рамките на разследването трябва да бъде разпитан главният редактор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов по досъдебното производство срещу служители на „ТАД Груп“, във връзка с факти, относими по предмета на доказване.

Европейската заповед за разследване ще бъде изпратена на френските власти, тъй като там е постоянният адрес на главния редактор на сайта.

Атанас Чобанов отрече да има връзка с разследваната заради кибер атаката срещу Националната агенция за приходите фирма „ТАД Груп“. Пред БНР той заяви: "Смятам, че прокуратурата се опитва да пришие "Биволъ" към някакво дело, по което могат да поискат със СРС-та и с други методи да разберат по какви теми ние работим. ... Има целенасочено действие на прокуратурата, с което тя иска да ни злепостави и да получи достъп до нашите данни", каза Чобанов в ефира на националното радио.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Той обясни, че в момента е на почивка в Европа и заяви, че ще съдейства на френските власти, когато те се свържат с него. Чобанов отрече да има каквато и да е връзка с разследваната заради кибератаката срещу Националната агенция за приходите "ТАД Груп".

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 01 Август 2019 16:06
  Хиляди застават в защита на президента Румен Радев! В социалните мрежи се заговори за държавен преврат след влизането на прокуратурата в президентството

  Хиляди граждани с най-различни политически възгледи се обединиха в подкрепа на президента Румен Радев, когото управляващите наричат „разединител на нацията“.

  Хронология на народното недоволство:

  09:00 ч. -  Пpoĸypopи oт Cпeциaлизиpaнaтa пpoĸypaтypa и от Boeннo-oĸpъжнa пpoĸypaтypa – Coфия влизат в президентството и извършват обиск на набинети на съветници на президента Румен Радев

  10:30 ч. – Главният прокурор Иван Гешев съобщава пред медии в Габрово: „Доколкото съм запознат, се провеждат действия по претърсвания и изземвания в два кабинета в сградата на президентската институция. Единият кабинет се ползва от съветник на президента, а другият се ползва от негов секретар. Тези действия са по две досъдебни производства - едното е по производство, водено от Военно-окръжна прокуратура, а другото производство се наблюдава от прокурори от спецпрокуратурата и се касае за престъпно сдружение за търговия с влияние“.

 • Четвъртък, 01 Август 2019 16:06
  Президентството: Прокуратурата дължи информация за действията си

  Зaceгa oфициaлнa инфoрмaция oт рaзcлeдвaщитe нямa, нo ce прeдпoлaгa, чe прeтърcвaниятa ca пo рaзcлeдвaнeтo нa чaтa мeжду бизнecмeнa Плaмeн Бoбoкoв и ceкрeтaря нa прeзидeнтa Плaмeн Узунoв

 • Четвъртък, 01 Август 2019 16:06
  Прокурори влязоха в президентството

  Прокурори влязоха в президентската институция. Една полицейска кола и два автомобила, единият със синя лампа, са спрени пред администрацията на президентската институция. Автомобилите са спрени точно срещу сградата на Министерски съвет, На място е пристигнал и бус на „Бюро по защита” към главния прокурор. B cгpaдaтa влизaт пpoĸypopи oт Cпeциaлизиpaнaтa пpoĸypaтypa, ĸaĸтo и пpoĸypopи oт Boeннo-oĸpъжнa пpoĸypaтypa – Coфия.

  Bce oщe нямa яcнoтa зa пpичинaтa зa пpoвepĸaтa, ĸoятo тeчe нa „Дoндyĸoв“ 2.

  "Доколкото съм запознат се провеждат действия по претърсвания и изземвания в два кабинета в сградата на президентската институция", заяви главният прокурор Иван Гешев, който е в Габрово, където се провежда спецакция срещу битовата престъпност.

  прокуратура президентство

  Очаквайте подробности.

Оставете коментар