Петък, 22 Ноември 2019
Четвъртък, 01 Август 2019 16:06

С европейска заповед на прокуратурата ще разпитват главния редактор на „Биволь”

Издирват Атанас Чобанов във Франция, където е постоянният му адрес

 

Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на Франция по казуса "ТАД Груп", съобщават от прокуратурата.

Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на Република Франция. В рамките на разследването трябва да бъде разпитан главният редактор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов по досъдебното производство срещу служители на „ТАД Груп“, във връзка с факти, относими по предмета на доказване.

Европейската заповед за разследване ще бъде изпратена на френските власти, тъй като там е постоянният адрес на главния редактор на сайта.

Атанас Чобанов отрече да има връзка с разследваната заради кибер атаката срещу Националната агенция за приходите фирма „ТАД Груп“. Пред БНР той заяви: "Смятам, че прокуратурата се опитва да пришие "Биволъ" към някакво дело, по което могат да поискат със СРС-та и с други методи да разберат по какви теми ние работим. ... Има целенасочено действие на прокуратурата, с което тя иска да ни злепостави и да получи достъп до нашите данни", каза Чобанов в ефира на националното радио.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Той обясни, че в момента е на почивка в Европа и заяви, че ще съдейства на френските власти, когато те се свържат с него. Чобанов отрече да има каквато и да е връзка с разследваната заради кибератаката срещу Националната агенция за приходите "ТАД Груп".

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар