Понеделник, 14 Октомври 2019
Четвъртък, 08 Август 2019 11:48

Малта не допусна хуманитарен кораб за спасяване на мигранти

Това е първият случай, когато Малта не допуска в свои териториални води хуманитарен кораб

 

Малта за първи път не допусна в свои води хуманитарен кораб, изпратен да спасява мигранти в Средиземно море, съобщава БТА, позовавайки се на АФП. 

Корабът "Оушън вайкинг", нает от хуманитарните организации "Ес О Ес Средиземно море" и "Лекари без граници", отплава в неделя вечерта от Марсилия. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Малтийските власти първоначално разрешили на кораба да презареди с гориво край острова, без да акостира, но снощи, два часа преди уговорения час, уведомили плавателния съд, че няма разрешение да влезе в териториалните води на страната, съобщи за Франс прес координатор на хуманитарните операции, който се намира на борда. Това е първият случай, когато Малта не допуска в свои териториални води хуманитарен кораб. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 08 Август 2019 11:48
  Велизар Енчев: Борисов европейски премиер ли е или турски валия?

  Борисов и Каракачанов адвокатстват на Ердоган! България е член на ЕС и НАТО или е османски вилает? Борисов европейски премиер ли е или турски валия? Каракачанов е български военен министър или турски паша?

 • Четвъртък, 08 Август 2019 11:48
  Задържаха в Гърция български автомобил с 20 нелегални мигранти

  Във вана с хасковска регистрация са намерени нелегални мигранти, влезли в Гърция през сухопътната граница с Турция

 • Четвъртък, 08 Август 2019 11:48
  Борисов: България няма да строи нови бежански лагери в очакване на мигрантска вълна. Ще помоля колегите в Брюксел да спрат с непрекъснатите нападки срещу Турция и Ердоган

  Айде, ако са мъже, иди-дойди, но ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата, какво ще правим? Дипломацията, споразумението, добросъседските отношения с Турция са важни, подчерта премиерът.

  С президента Ердоган имаме ясна уговорка и турските власти стриктно спазват споразумението към България за мигрантите. България няма да изгражда нови бежански лагери в очакване на нова мигрантска вълна от Турция. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на 15-ото изложение на животновъдите, което се провежда край Сливенски минерални бани. Според Борисов към този момент Турция стриктно спазва двустранното споразумение и натискът към днешна дата по границата ни е нулев. 

  „Към днешна дата мога да потвърдя, че Ердоган имаме ясна уговорка на базата на споразумението, на добросъседство и турските власти стриктно, коректно спазват споразумението към България. Имаме нулев миграционен натиск. Не виждам никакъв смисъл да се строим и да се подготвяме с лагери“, каза още Борисов.

  "Ще помоля колегите в Брюксел да спрат с непрекъснатите нападки, защото Брюксел е далече, а турската граница е близо и там стоят близо четири милиона бежанци, и никакви огради няма да ги спрат, когато започнат да идват със стотици хиляди. Това го изживя цяла Европа", заяви премиерът. 

Оставете коментар