Вторник, 07 Юли 2020

Неделя, 11 Август 2019 16:23

Командоси на плажа стреснаха туристи във Варна

Командоси стреснаха туристи на плаж във Варна. По време на тренировъчно учение в морската столица, командосите нахлуха на плажа с автомати в ръце и предизвикаха пълна лудница сред плажуващите, съобщава "Канал 3".

Видео от случката плъзна в интернет. Клипът е заснет от руснак, който документира разказ за свой приятел какво е да си на плаж в България.

Докато чуждият турист обяснява какво е времето и как всички си отдъхват, нахлуват спецчастите на НАТО, въоръжени до зъби. 

На видеото се вижда, че малко дете уплашено вдига ръце в знак, че се предава. За да го успокои, командос близо до него оставя автомата си на пясъка и също вдига ръце.

По-късно медиите съобщиха, че става дума за учение, част от мероприятията за 140-годишнината на ВМС.

Стотици летовници, жители и гости на Варна наблюдаваха днес преди обед зрелищния „Парад 2019”, посветен на 140-тата годишнина на Военноморските сили, предаде Радио "Фокус" - Варна.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Учението започна от 11.00 часа в Акваторията на централен плаж Варна и външен рейд, като беше наблюдавано и от министъра на отбраната. Парадът започна с поздрав от командира на Военноморските сили на корабите на външен рейд - Варна. Продължи с демонстрация по задържане на плавателен съд с криминално проявени лица, заподозрени в незаконен трафик на оръжие. След това се проведе демонстрация на действия при неутрализиране на терористи подготвящи терористични дейности на територията на Република България. Учението завърши с въздушна демонстрация на маневрените характеристики на вертолет „Panther” и Парад на военни кораби. Строят бе воден от редови буксир "Христо Ботев", най-старият плавателен съд, с който разполага българският флот. смята се, че е произведен в Унгария през 30-те години на миналия век.

Първоначално е включен в Дунавската флотилия, а от 40-те години до днес служи на море. Той бе следван от представители на патрулните сили с фрегатата "Дръзки". В парада се включиха също корветът "Бодри", представители на противоминните сили, начело с минен ловец "Цибър". В парада се включиха също вертолети от Авиобаза "Чайка", учебни кораби и патрулни лодки.

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар