Четвъртък, 01 Октомври 2020

Понеделник, 12 Август 2019 10:06

Българин влезе в Книгата на Гинес

Русенецът Теодор Цветков влезе в Книгата на Гинес. Известният с благотворителните си изяви няколкократен спасител на Богоявленския кръст записа името си в Книгата на рекордите за преплуване на 10 километра с една ръка.

Това стана на 24 юни 2018 г. в езерото в лесопарка „Липник“, когато Теодор плува 5 часа и 13 минути с благотворителна цел – в подкрепа на фондацията „Александър Русев“, която се занимава с възстановяване чрез плуване на способностите на деца с двигателни проблеми, за изграждане на водно-рехабилитационен център за деца с увреждания. С акцията си тогава Теодор събра 1450 лева.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„С екипа ми доказахме, че няма невъзможни неща, като посвещавам рекорда си на всички мечтатели“, написа в официалната си фейсбук страница Теодор.

Изключителните постижения на Теодор са не едно и две, и всичките са с благотворителна цел. В дните преди Коледа миналата година в басейна на спортно училище преплува 50 км. за 16 часа само с ръце. Успоредно с Теодор през цялата нощ плуваха и състезатели от русенски спортни клубове.

Миналата зима Теодор извади Богоявленския кръст от водите на река Вардар край Гевгелия, а сумата от наградата дари за лечение на болни деца. Последната благотворителна акция на младия русенец беше преплуването на 30 езера в различни части на България в подкрепа на фондацията „Нана Гладуиш – една от 8“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар