Четвъртък, 24 Септември 2020

Четвъртък, 15 Август 2019 15:26

ДНСК обжалва решението на съда по казуса „Златен Век“

Дирекцията за национален строителен контрол, чрез Административен съд – София град, внесе касационна жалба до Върховния административен съд във връзка с решението на Софийския административен съд по казуса „Златен век“, съобщиха от ДНСК

Със свое решение от 30 юли Софийският административен съд потвърди валидността на разрешението за строеж на небостъргача "Златен век" в столичния квартал "Лозенец" и отмени като незаконосъобразна заповедта на ДНСК за спирането на строежа.

С нея е наредено спиране и на незаконен строеж на изкоп/насип в съседен имот за обществено обслужване, подземен гараж и трафопост, извършвани от „Артекс инженеринг“.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

ДНСК счита, че е нарушен материалният закон. За да постанови решението си съдът е приел, че са допуснати административно-производствени правила, които са в противоречие с материално-правните разпоредби и несъответствие с целта на закона. Строителният контрол обжалва тези изводи на съда с доказателствения материал по делото в неговата цялост.

34-етажната сграда в софийския кв. "Лозенец" е най-големият проект на строителната компания. До спирането му се стигна, след като се разбра, че високопоставени политици са купували от "Артекс" луксозни апартаменти на цени под нормалните за пазара, а това поднови съмненията на протестиращите срещу строежа граждани, че депутати от ГЕРБ са прокарали законова поправка, от която "Артекс" са се възползвали. "Златен век" беше спрян от Дирекцията за национален строителен контрол в началото на април след разпореждане на премиера Бойко Борисов. Ведомството установи допуснати редица нарушения - несъответствие между строежа и книжата за него.

Източник: Дир.бг

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 15 Август 2019 15:26
  Прокуратурата предаде на съд бившия кмет на Костенец заради подкуп

  Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт за подкуп срещу бившия кмет на гр. Костенец Радостин Р. и бизнесмен, спечелил обществена поръчка, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

 • Четвъртък, 15 Август 2019 15:26
  Съдът: Майката от Ситняково е провокатор

  Елена Мицева е провокирала протестиращите. Тя единствена е отказала да заобиколи и е опитала да мине през блокадата пред румънското посолство в понеделник. Това беше един от мотивите, с които в четвъртък съдия Надя Бакалова от Софийския районен съд (СРС) пусна под гаранция от 500 лв. Георги Георгиев

 • Четвъртък, 15 Август 2019 15:26
  Депутати искат да съдят Джонсън за отказ да разследва руска намеса

  Междупартийна група британски депутати заплаши да съди премиера Борис Джонсън, ако той не нареди независимо разследване за руска намеса в последните общи избори и гласуването в референдума за Брекзит през 2016 г.

Оставете коментар