Четвъртък, 09 Юли 2020

Понеделник, 19 Август 2019 10:54

Инж. Назърски: Минимум 45 дни ще отнеме възстановяването на моста на АМ "Струма" в посока Кулата

Движението в посока София ще бъде пуснато може би в рамките на 2-3 седмици

 

Работна група от Университета по архитектура строителство и геодезия обследва пораженията по колоните на моста на АМ „Струма“ след пожара миналата седмица, съобщи пред БНР инж. Димитър Назърски, който е член на тази работна група.

„Имаме за задача, както се казва, да поставим диагнозата на болния, след което тези данни от проведените изпитвания ще бъдат предоставени на проектантите на мостовото съоръжение, които ще предприемат своите конструктивни мерки за възстановяване на проектната носимоспособност, надеждност и дълготрайност“, каза той пред БНР.

По думите му има няколко колони, на които бетонът, а респективно и армировъчната стомана, са засегнати по-тежко от пожара. „Очевидно температурата е минала 800 градуса. За щастие в гредовата система на моста това топлинно въздействие е по-слабо, но все пак и там ще продължим да изследваме“, коментира инж. Назърски.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Проблемната ситуация е силно изразена в колоните по посока към Кулата. Другите са в по-добро състояние. Според експерта има технологични моменти и трябва да се работи изключително прецизно и точно. „Моето мнение е, че минимум месец и половина, а може би два ще отнеме (възстановяването) на този мост, който е по посока към Кулата“, каза Назърски и прогнозира, че движението в посока София ще бъде пуснато по-скоро, „може би в рамките на 2-3 седмици“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар