Понеделник, 16 Септември 2019
Сряда, 21 Август 2019 12:27

Русия и Китай поискаха извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН

Причината са ракетните разработки на САЩ

 

Съветът за сигурност на ООН ще заседава извънредно в четвъртък във връзка с ракетните разработки на САЩ в нарушение на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО). Това обяви изпълняващият длъжността посланик на Русия в ООН Дмитрий Полянски, цитиран от БТА.

Заседанието се свиква по искане на Русия и Китай.

„Заедно с Китай поискахме заседание на Съвета за сигурност във връзка с изявления на САЩ, че планират разработване и разполагане на ракети със среден обсег на действие“, каза Полянски и уточни, че заседанието ще е открито.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Припомняме, че преди дни САЩ проведоха изпитание на ракета, забранена по силата на вече изтеклия ДРСМО, а заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков определи действията на Вашингтон като курс към ескалиране на военното напрежение.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 21 Август 2019 12:27
  Сидеров на яз. „Копринка”: Да не участваме в геополитически игри, не са в интерес на България

  Стотици посрещнаха сърдечно лидера на "Атака" на събора на русофилите

 • Сряда, 21 Август 2019 12:27
  ТАСС: Националният събор „Приятели на Русия” в България събра 20 хиляди участници

  Президентът Румен Радев отбеляза, че форумът е станал повод „да се намери съвременното измерение на здравите исторически връзки между Русия и България.

  Около 20 хиляди души посетиха 16-ия национален събор "Приятели на Русия" край българския град Казанлък, България. На брега на язовир „Копринка“ в събота се събраха хора от различни краища на страната, мнозина от тях са учили или работили в Русия, както и руснаци, постоянно живеещи или работещи в България, предава ТАСС.  

  "Вековните връзки между българския и руския народ издържаха на множество политически бури и предизвикателства на времето. Те имат своите дълбоки исторически, културни и духовни корени, които минават през писмеността, православието и мечтата за свобода. Ето защо днешният празник не е просто носталгична среща на хиляди българи, свързващи своята професионална или лична съдба с Русия. Националният събор е повод да намерим съвременното измерение на тези силни исторически връзки и е знак, че отношенията между нашите два народа имат солидно бъдеще. Тук се поддържат не само традициите на приятелството и сътрудничеството, но преди всичко се изгражда мост към бъдещето. Укрепва се не само разбирателството между България и Русия, но и връзката между поколенията", написа президентът Румен Радев в приветствието си към участниците в събора.

 • Сряда, 21 Август 2019 12:27
  Провежда се русофилски събор под мотото "Европа е по-силна заедно с Русия"

  На фона на шпионския скандал и арести на русофили, стотици се събраха на 16-я традиционен събор край язовир „Копринка”

Оставете коментар