Понеделник, 20 Януари 2020
Понеделник, 02 Септември 2019 15:44

Третата линия на метрото готова до края на октомври

Преградни стени за безопасност на пътниците ще се монтират и на старите метростанции

 

До края на октомври т. г. ще приключат строителните дейности по новия 8-километров участък на метрото от „Красно село” до бул. „Владимир Вазов”. Това е първият етап от Третата метролиния.

Днес на проверка по новото подземно трасе беше столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя искаше да се убеди, че всичко върви по график и няма да има закъснение. С дрезина Фандъкова, придружена от директорът на "Метрополитен" проф. инж. Стоян Братоев и министъра на транспорта Росен Желязков, и с журналисти минаха по новото 5-километрово трасе от Орлов мост до метростанцията "България" на кръстовището на бул. "Гешов".

Пътуването бе по завършения релсов път от Орлов мост през станция "Патриарх Евтимий", НДК и "България".

Единствената готова станция е "България", която е решена в резеда и бяло, с червена лента по цялото продължение на спирката. По другите предстоят довършителни работи по облицовките.

На всички станции вече са монтирани предпазните преградни стени, които имат врати и ще отварят автоматично заедно с тези на влаковете. Това ще гарантира безопасността на пътниците, коментира инж. Братоев. 

До момента изпълнението на първия етап от Третата линия е готов на 96%.

По петте километра, показани на журналистите, има напълно завършен релсов път. Очаква се през втората половина на септември да бъде завършен напълно 8 км от релсовия път. Това е първият етап на строителството на третата линия на метрото от "Владимир Вазов" до Красно село. Депото също е готово и в момента се правят тестовете на влаковете.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Директорът на "Метрополитен" Стоян Братоев увери, че до края на октомври, както е по график, строителните дейности навсякъде ще бъдат завършени.

Продължават тестовете на влаковете и системите за управление. Заедно с това се очакват новите 10 влака през 2020 г., които са поръчани.

„За старите станции също имаме такива преградни стени, като тези на новите за безопасност на граждданите. Очаквам да се работи сериозно, така както и досега. Метрото е най-големият стратегически проект на града, който се финансира със средства от общинския бюджет, но най-вече от европейските фонодве и държавата", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

източник: "Столица.бг"

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар