Сряда, 29 Януари 2020
Сряда, 04 Септември 2019 11:37

Депутатите от "Атака" напускат ПГ на "Обединени патриоти" (видео)

Явор Нотев: Това, което остана от "Обединени патриоти" не е формацията, за която гласуваха българските граждани

Депутатите от "Атака" Николай Александров, Явор Нотев, Станислав Станилов и Маргарита Николова напускат парламентарната група на "Обединени патриоти". Това обяви народният представител от "Атака" Явор Нотев по време на брифинг в кулоарите на парламента.

"Искахме тази среща с вас, за да обявим решението на четирима народни представители да напуснат така наречената група "Обединени патриоти“. Това, което остана от групата не е формацията, за която гласуваха българските граждани“, заяви Нотев.

"Това, което остана след позорното решение за изгонване на лидера на партия "Атака" и председател на парламентарната група, членът на ръководството на парламентарната група Десислав Чуколов и дългогодишния парламентарист г-н Шопов. Напускаме след поредица от действия и решения, които станаха възможни в групата след завръщането на г-н Валери Симеонов в българския парламент. Позорно завръщане след месечни протести, прогонен от изпълнителната власт, той намери място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда, е приют за провалени политици", коментира още Явор Нотев.

По думите му Валери Симеонов е започнал да следи стриктно за присъствие в залата, като че ли това е най-важната и фундаментална част. Според него такова поведение не може да бъде търпяно от смислени и отговорни политици.

„Стана така, че се в групата се оказахме рамо до рамо със стожера, идеолога на ангажимента на Република България да заплати 2 млрд. долара по направление не съответно на нашите цели, намерения, споделени от нашите избиратели. 2 млрд., които отиваха за въоръжение, незнайно къде и как. Непоносимостта на такова поведение, беше очевидно. Изгонването на трима членове на парламентарната група на "Обединени патриоти" доведе до намаляването на броя на групата и забележете попадането на групата на четвърто място в българския парламент. Това формално основание, което беше в основата на отчитането на неимоверен успех на обединените български патриоти по време на изборите за парламент, пропадна, беше забравено, безотговорно заличено от решението на парламентарната група в лицето на двете партии - ВМРО и НФСБ", заяви още Нотев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Депутатът от „Атака“ заяви, че приема като подигравка предложението на новото ръководство на тази група да останат нейни членове, запазвайки своите позиции в парламентарни комисии.

„Депутатите от "Атака" сме заедно тук и сега. И стоим зад нашия лидер, и ще работим за осъществяване на партийната си програма. Тук и сега ние слагаме едно начало на работа на членовете на ПП "Атака", заяви Нотев и напомни, че от всички партии в патриотичната коалиция „Атака“ е с най-дългогодишно присъствие в българския парламент.

Нотев подчерта, че депутатите от „Атака“ остават в българския парламент. Относно това каква позиция ще заемат и дали ще продължат да подкрепят правителството, Нотев посочи, ще реагират съобразно решенията на партията и отношението, което ще формират към конкретни идеи и предложения.

Вижте цялото изявление на „Атака“ във видеото:

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар