Вторник, 26 Май 2020

Четвъртък, 05 Септември 2019 10:23

Диана Ковачева полага клетва като омбудсман

Това става съгласно закона, който предвижда след предсрочно прекратени правомощия на омбудсмана, поста да се заеме от неговия заместник

Очаква се заместник-омбудсманът Диана Ковачева да положи клетва като обществен защитник след подадената оставка на Мая Манолова, която се кандидатира за кмет на София. Това става съгласно закона, който предвижда след предсрочно прекратени правомощия на омбудсмана поста да се заеме от неговия заместник. Ковачева ще изпълнява длъжността до избора на нов омбудсман.

Ковачева беше министър на правосъдието в първото правителство на Бойко Борисов. През ноември 2011 година министър-председателят я номинира на мястото на избраната за вицепрезидент Маргарита Попова.

От януари 2016 година, тя е избрана за заместник-омбудсман.

Ковачева е родена на 16 юли 1975 г. в София. Завършила е право в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Тя е доцент по международно право и международни отношения.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

През 2002 година става изпълнителен директор на българския клон на международната неправителствена организация "Прозрачност без граници". Работила е за кратко и в международноправната секция на Института за правни науки към БАН (2000 – 2001) и в Дирекцията за международно сътрудничество на Министерство на правосъдието.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 05 Септември 2019 10:23
  Депутатите ще избират омбудсман

  Единственият кандидат, предложен от ГЕРБ, е настоящият граждански защитник Диана Ковачева

 • Четвъртък, 05 Септември 2019 10:23
  Омбудсманът: ЧСИ събират пари от хора, останали без работа заради карантината

  В писмо до Народното събрание Диана Ковачева сигнализира, че според пъстипили до нея жалби Законът за извънредното положение е с двоен стандарт към хора с наложени запори

   

 • Четвъртък, 05 Септември 2019 10:23
  "Галъп": Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов - с най-висок рейтинг

  Политическата криза, започнала в началото на тази година, видимо засяга публичния образ на властта – правителството, парламента, министрите и т.н. Сравнението в данните за общественото мнение преди и след началните седмици на годината показва ясно по-неблагоприятни масови възприятия за текущото състояние на страната. Водната криза, скандалите, протестите и т.н. явно създават определени рискове за управлението, това показват данните от ежемесечна изследователска програма на "Галъп интернешънъл" "Политически и икономически индекс".

Оставете коментар