Вторник, 26 Май 2020

Петък, 06 Септември 2019 12:36

Мая Манолова се регистрира за участие в местния вот

Зад кандидатурата й стои инициативен комитет, в който са и лица от „Системата ни убива”

Мая Манолова подаде документи за регистрация в Общинската избирателна комисия за участие в кметските избори за София. Заедно с нея беше част от състава на инициативния комитет, който стои зад кандидатурата й. Комитетът се оглавява от Никола Вапцаров и в него влизат  65 души, сред които бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов, бившият депутат от БСП Мартин Захариев, актьорът Христо Чешмеджиев, певицата Кристина Димитрова, режисьорът Максим Генчев, медицинската сестра Мая Илиева, адвокатът Десислава Филипова, инициаторът на "Системата ни убива" Вера Иванова, рапърът Криско, фолкпевицата Анелия и др.

На 11 септември ще стане ясно дали БСП-София ще даде своята подкрепа за Манолова.

От събота започва събирането на необходимите 2500 подписа за участието на Манолова в местния вот наесен. А пред медиите в петък бившият омбудсман обяви, че ще финансира кампанията си единствено от малки дарения на граждани. Нямало да разчита на пари от корпорации.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

На въпрос дали ще възприеме платформата на БСП, Манолова отговори: "Денят на Съединението е ключов и знаков за България. Този акт е плод на една романтична мечта и идеал на българите. Едно доказателство, че когато сме заедно, когато сме обединени, успяваме. Мисля, че в нашето съвремие още повече трябва да се борим за свободата. Трябва да го правим заедно. Днес не е ден, в който да бъдат коментирани партии".

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 06 Септември 2019 12:36
  Фандъкова: В неделя отваряме Витоша

  Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки

 • Петък, 06 Септември 2019 12:36
  "Галъп": Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов - с най-висок рейтинг

  Политическата криза, започнала в началото на тази година, видимо засяга публичния образ на властта – правителството, парламента, министрите и т.н. Сравнението в данните за общественото мнение преди и след началните седмици на годината показва ясно по-неблагоприятни масови възприятия за текущото състояние на страната. Водната криза, скандалите, протестите и т.н. явно създават определени рискове за управлението, това показват данните от ежемесечна изследователска програма на "Галъп интернешънъл" "Политически и икономически индекс".

 • Петък, 06 Септември 2019 12:36
  Манолова: Борисов да каже къде са 500 млн. лева за ремонт на 418 язовира, дадени от МС преди 18 месеца

  По Закона за достъп до обществена информация гражданската платформа на Мая Манолова е изискала от министъра на икономиката и от шефа на Държавната консолидационна компания (ДКК) информация за начина, по който са изразходвани целевите 500 млн. лева, които с постановление и решения на Министерския съвет са дадени на ДКК преди 18 месеца.

Оставете коментар