Вторник, 02 Юни 2020

Събота, 07 Септември 2019 11:28

Калоян Паргов: Кандидатура тип Румен Радев е печелившият модел за София

Лидерът на столичните социалисти акцентира върху консолидацията в ляво за предстоящите местни избори

Целта ни в София е удвояване на общинските съветници и превръщането на партията в незаобиколим фактор във формиране на политиката на Столична община. Това каза в студиото на ТВ „Европа” председателят на БСП-София  Калоян Паргов.

По думите му, Мая Манолова има най-много номинации за кандидат-кмет от БСП, но освен нея има и още 17 номинирани. Кой ще е изборът на левицата ще стане ясно в сряда, 11 септември.

Като основни цели на БСП не само в София, но и в цялата страна за местните избори Паргов посочи 100 % увеличение на кметовете и 30 % увеличение на съветниците досега. „Ако говорим за София - това е значително увеличаване на общинските съветници като минимум удвояване и превръщане на БСП в незаобиколим фактор във формиране на политиката на Столична община", заяви лидерът на столичните социалисти.

По отношение нападките на премиера Борисов, че в София БСП няма свой кандидат, Паргов коментира, че Градският съвет е започнал подготовката за местните избори още през ноември 2017 г. и тогава с Корнелия Нинова са обявили пред структурите, че кандидатура тип Румен Радев е печелившият модел за София.

Лидерът на БСП-София коментира, че в София има огромно недоволство и апатия към настоящото управление. „Ако трябва да го характеризирам с две думи - то е развитие в застой последните десет години. София има нужда от промяна за една друга перспектива. Миналата година пък и тази година на Градската конференция една думичка е много важна - консолидация на лявото ", посочи Паргов и добави, че в случая потенциална възможност за такава консолидираща фигура е самата кандидатура на Мая Манолова, тъй като тя наистина може да събере потенциал отвъд възможностите на БСП.

На въпрос дали БСП няма достатъчно сили да издигне собствен кандидат, Калоян Паргов изтъкна, че за да може да се успее в София и да се наложи промяната трябва да се работи умно. "Трябва стратегията да бъде малко по-различна от стандартната. Няма защо колегите от ГЕРБ да се сърдят, все едно сме Левски и ЦСКА и ЦСКА е взела Меси. Обвинението е "ама той не е българин", допълни още той.

„В София има немалко проблеми и мога да кажа три неща, които би трябвало да се случат и за които ще работим. На първо място това е прозрачност, на второ място повече експертност и на трето - да питаме хората. Защо? Защото ГЕРБ очевидно, че се опитват да ни представят своите добри намерения като единствено решение и виждаме резултата и мнението на хората. Не говоря само за ремонтите, говоря за политиката като цяло. Колко пъти за 10 години питахме хората. Три референдума предложихме, един не допуснахме. Дайте да питаме хората", заяви още Паргов.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

По думите му София се е променила, тя има своето метро - достижение, бленувано от времето на социализма, но в същото време има такива квартали, в които асфалтът също е от времето на социализма.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар