Вторник, 19 Ноември 2019
Понеделник, 09 Септември 2019 12:37

Борисов е убеден, че България ще получи модерен ресор в ЕК

Близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура в страната

Премиерът Бойко Борисов заяви пред журналисти, че няма да коментира конкретен ресор, който ще получи България в Европейската комисия, преди да бъде сглобено цялото правителство. Убеден е обаче, че страната ще получи ресор, който ще бъде модерен, достоен и с поне три пъти по-високо финансиране, отколкото досегашния ресор.

Коментарът на премиера бе по време на откриването на модернизирането на учебната база на Националната спортна академия „Васил Левски“ на ул. „Гургулят“ 1. Близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура в страната, заяви министър-председателят. Общото финансиране на обекта е 3 755 636 лв., като националното финансиране е в размер на 525 000 лв. Обновяването на учебната база на академията включва ремонт на старата сграда и изграждане на нова зала за спорт.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„В центъра на града да имаш университет е много удобно. Бази, които струват десетки милиони, не позволихме да бъдат откраднати и дадохме на спортната академия да ги стопанисва“, добави министър-председателят. В учебната база на Националната спортна академия е осигурено ново обзавеждане и оборудване на учебните зали и кабинети, на конферентната зала, библиотеката, читалнята, както и на фитнес залата и съблекалните. Обновяването на материално-техническата база на НСА и подобряването на учебния процес ще улеснят въвеждането на нови методи на обучение на младите хора“, коментира още Борисов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар