Понеделник, 06 Април 2020

Вторник, 10 Септември 2019 13:59

Иван Иванов : Усещането за край предизвиква тревога в управляващите

Борисов се опитва да сплаши отрано своите опоненти и изрази очакване подобни неща да се случат и в други градове в страната, където се очаква ГЕРБ да загуби, коментира народният представител от БСП

„Усещането за край предизвиква тревога в управляващите. Думите на Борисов, че очаква мръсна кампания описват неговите действия." Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Иван Иванов по БСТВ. „Това, което се случва в последните дни, е изключително брутално спрямо всички негови опоненти, независимо от какъв цвят", коментира Иванов. Той беше на  мнение, че Борисов се опитва да сплаши отрано своите опоненти и изрази очакване подобни неща да се случат и в други градове в страната, където се очаква ГЕРБ да загуби. „Посягането на свободата на словото означава, че не биха се посвенили да посегнат на каквото й да било в тази държава. Във вътрешната комисия в парламента  това ще бъде сериозна тема на разговор,  представителите на левицата ще искаме  бъде извикан министърът”, обясни социалистът.

Относно предстоящите местни избори,  социалистът увери, че БСП се готви сериозно за тях.  „Този олигархичен модел, превърнал местната власт във феодални владения, отврати хората.  Властта, която получиха ГЕРБ на предните местни избори, беше изконсумирана по най-отвратителният начин”, каза Иванов. Той обясни, че очаква сериозен протестен вот срещу такива управници.

„Разбирането за политика на Борисов е плямпане, защото реалната политика се прави  в момента от опозицията.  Законите, които ние предлагаме, са продиктувани от нуждите на хората и това изразяване на волята на гражданите очевидно за него  е плямпане”, коментира социалистът. Той заяви, че това е обида за българския народ, но  вероятно ще чуем подобни грубости от него и в следващите дни.  „Борисов е изнервен вследствие на това, което ще се случи в София –той ще загуби бастиона си. Емблемата на Фандъкова е ремонт на ремонтите. Столичани виждат добре какво се случва и ще има промяна”,  категоричен бе Иванов.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

 „Трябва да се подходи сериозно премиерът да не може да харчи безконтролно парите на гражданите и да се раздават на калпак. Борисов не спазва Конституцията да се отчита в НС, а парламентът  продължава да действа като негов гумен печат”, заяви народният представител. Той коментира, че първата работа на управляващите е била  да захлупят парламентарния контрол, за да се сложи похлупак на всичко, което излиза наяве  и по този начин да се заглуши опозицията.

„Най-важната задача на НС е да се приеме бюджет за 2020 г., където трябва да се вкарат много важни политики за развитието на държавата. БСП показа, че може да създава алтернативни политики и миналогодишният бюджет го доказва. Всичко, което ние предложихме, но не беше прието, впоследствие беше финансирано еднолично от Борисов с държавни пари”, завърши Иван Иванов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар