Неделя, 23 Февруари 2020

Сряда, 11 Септември 2019 15:20

Фандъкова: С "Пътна полиция" подготвяме цялостна програма за контрол на скоростта

Столична община в активна подготовка на безопасна пътна инфраструктура за новата учебна година

Заедно с „Пътна полиция“ подготвяме цялостна програма за контрол на скоростта. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на обявяването на инициативата на радио FM+ „Убий скоростта, спаси дете“, предаде Агенция „Фокус“.

„Тази година закупихме две камери за пътна полиция. Обръщам се към всички кметове на райони да обиколят и огледат училищата и детските градини, и ако някъде екипите се бавят, веднага да се обадят, за да можем да проконтролираме целия процес", коментира тя.

"Ние имаме грижата да маркираме отново всички пешеходни пътеки около училищата и детските градини. Към този момент над 60% от дейностите вече са изпълнени, очаквам до първия учебен ден да приключи тази задача“, заяви Фандъкова. Тя отбеляза, че през последните години усилено се правят повдигнати пешеходни пътеки и в София вече има около 330 такива.

„Възложила съм да не се отказва на никое предложение за повдигната пешеходна пътека. Тази година направихме допълнително осветление на 85 пешеходни пътеки“, допълни кметът на София.

Всички ние, възрастните, трябва да направим, така че да пазим децата, каза още Фандъкова.

„Децата се връщат от ваканция, някои от тях може да не са съвсем внимателни, затова бъдете внимателни вие. В големия град движението е интензивно – карайте внимателно, спазвайте правилата и особено в районите на училищата и детските градини, карайте с по-ниска от разрешената скорост“, апелира тя.

Кметът на София благодари на екипа на радио FM+ за тази кампания, която се провежда за седма поредна година и „като медия помага да се обърнем към всички шофьори, велосипедисти, мотористи и хора, които карат тротинетки и да кажем, че учебната година започва“.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 11 Септември 2019 15:20
  Спират от движение автомобилите, които замърсяват над нормите

  Столичният инспекторат и Пътна полиция започнаха тази сутрин проверки на автомобилите в София, предаде БНТ.

 • Сряда, 11 Септември 2019 15:20
  Фандъкова: София е №3 "Европейски град на бъдещето" за инвестиции

  Официално София е на трето място в категория "Европейски град на бъдещето 2020/21 по стратегия за привличане на преки чуждестранни инвестиции" заедно с Лондон и Дъблин! София печели още 4 места в класацията на fDi Intelligence "Европейски градове и региони на бъдещето 2020/2021". Това съобщи в профила си във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова

 • Сряда, 11 Септември 2019 15:20
  Снегът блокира България

  Обилните снеговалежи през цялата нощ създадоха сложна обстановка навсякъде в страната. Драматична е ситуацията в Старозагорска област след падналите снеговалежи и бурният вятър, предаде БГНЕС.

  20 сигнала за бедстващи хора са подадени на тел. 112. Няколко населени места са без ток. Проходът на Републиката и Шипченският проход са затворени. Затворен е и пътят Мъглиж - Гурково, както и подбалканския път София -Бургас в района на село Дунавци. Движението е забранено и в участъка град Крън - град Шипка. За движение е затворен и пътят Шейново - Казанлък, където има снежни преспи.

  Влак 3636 за София е закъсал между Тулово и Черганово заради спиране на тока. Локомотивът престоя 4 часа на релсите, след което напрежението беше възстановено. Работата на пътно поддържащите фирми е затруднена заради силния вятър. Ограничено е движението на всички превозни средства през проходите Хаинбоаз, Троянски и Шипка.

Оставете коментар