Понеделник, 20 Януари 2020
Вторник, 17 Септември 2019 13:36

ОИК Етрополе отряза „Атака“ за изборите. Кой им нареди?

„Атака“ подаде жалба в ЦИК

Председателят на Общинската избирателна комисия в Етрополе от квотата на ГЕРБ Ивелина Атанасова отряза „Атака“ от участие в местните избори в града. Въпреки че документите на партията бяха подадени според изискванията на ЦИК и в срок, Атанасова напълно тенденциозно и с измислени т. нар. забележки отказа да регистрира политическата формация. По този начин шефката на ОИК Етрополе Ивелина Атанасова от ГЕРБ наруши конституционните права на българските граждани, като ги лиши от право на избор за предстоящите местни избори през октомври.

Партия „Атака“ подаде жалба с вх. № МИ-10-96 до Централната избирателна комисия, с която настоява тенденциозното решение на ОИК Етрополе да бъде отменено и партията на Сидеров да бъде регистрирана веднага за участие в избора за общински съветници.

Партия „Атака“ е подала коректно попълнени документи и отказът на ОИК Етрополе, с председател Ивелина Атанасова, е в разрез с нормативните и законовите изисквания за местния вот. В българското законодателство не е записано, че ОИК може да определя срок за отстраняване на несъответствия в минути, а е записано, че това се случва не по-късно от крайния срок за регистрация, който беше в 17 часа на 16 септември. Дори в конкретния случай ОИК Етрополе трябва да започнат нова регистрация, щом измисленият им и невъзможен за спазване срок за отстраняване на предписания не е спазен.

От „Атака“ питат кой нареди на председателя на ОИК Етрополе Ивелина Атанасова да откаже регистрация на партията .

„Атака“ иска оставката на Ивелина Атанасова от ОИК Етрополе заради тенденциозното й отношение спрямо партията и нарушенията, които съзнателно извърши само и само да не допусне „Атака“ до участие на изборите в Етрополе.

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 17 Септември 2019 13:36
  "Атака" с 5 въпроса към БСП за вота на недоверие

  Във връзка с вота на недоверие към правителството, иницииран от БСП, „Атака” заявява:

 • Вторник, 17 Септември 2019 13:36
  Шайка източила общинско дружество „Чистота Искър“

  Цялостен одит на „Чистота Искър“ ЕАД констатира нагли схеми за злоупотреби, вършени години наред. Служители, включително настоящия директор, са заплашвани с физическа саморазправа от бабаити на схемаджиите. Махат четвъртия управител на дружеството за последните пет години и първия, който се е опълчил на съсипването му, разкрива "Барикада".

 • Вторник, 17 Септември 2019 13:36
  Проблемът е в модела, който господства в България

  България ще си има държавен ВиК холдинг. Но както е замислен, човек може да се усъмни, че държавата спешно запретва ръкави, за да направи нова "тръба", по която парите на данъкоплатците още по-лесно да изтичат нанякъде, пише в коментар "Дойче веле"

Оставете коментар