Понеделник, 27 Януари 2020
Сряда, 25 Септември 2019 18:30

Радев и съпругата му Десислава на прием на Доналд и Мелания Тръмп

Държавният глава разговаря и с президента на Глобалния бизнес форум Майкъл Блумбърг

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева присъстваха на прием, даден от президента на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп по случай 74-ата сесия на Общото събрание на ООН, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът Румен Радев е на няколкодневна визита в САЩ, където взема участие в общия дебат на 74-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. 

По-рано държавният глава направи изказване на политическия форум на високо равнище, посветен на изпълнението на Целите на устойчивото развитие.

Според него устойчиво развитие може да бъде постигнато само чрез ефективен механизъм за глобална сигурност, насърчаващ диалога и многостранната дипломация, които в последно време са изложени на натиск.  Постоянното увеличаване на бюджетите за отбрана е индикатор за влошаваща се среда на сигурност и увеличаващо се недоверие, подчерта президентът в изказването си. 

Държавният глава разговаря и с президента на Глобалния бизнес форум Майкъл Блумбърг. Тази година форумът събира в Ню Йорк световни лидери, които обсъждат начините за преодоляване на икономическата нестабилност в света.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар