Четвъртък, 02 Юли 2020

Неделя, 27 Октомври 2019 22:01

Мая Манолова: Предстои да изберем между диктатура и демокрация

„Изборът е свещено право. Използвайте го!”, призова кандидатът за кмет.

Парадокс: Не регистрирали Никола Вапцаров като застъпник на Манолова, бил мъртъв

Нужни са много сили, нужни са силите на всички, за да се справим с лъжата, с кражбите и със силовата власт. София няма нужда от усмихнато лице, параван, зад което се крие всичко това. Гражданите искат личности, които могат да носят персонална отговорност. Пробивът е направен. Направиха го гражданите. Това каза по време на брифинг кандидатът за кмет Мая Манолова след първия тур на местните избори.

Това, което партиите не можаха да направят за 14 години в София го направиха гражданите. София ще има балотаж. Аз осъзнавам отговорността, която ми възлага вотът на хората. Със същия хъс, с който се борех досега, ще продължа да се боря и през следващата седмица. Промяната е възможна. Промяната е близо. Аз разбирам тези, които не излязоха да гласуват. Те не повярваха, че нещо може да се промени. Сега се видя, че може. Че промяната е възможна. Изборът е свещено право, предстои да изберем между диктата и демокрацията. Предстои да направим избор дали да отворим вратата и през нея да влезе свободната воля на гражданите във властта или вратата да остане затворена и да продължат да ни управляват по същия начин. Изборът е свещено право, използвайте го. София означава - мъдрост", подчерта Манолова.

Днес от щаба на Мая Манолова са подадени 29 жалби към Общинската избирателна комисия за нарушения в изборния ден.

Най-абсурден е случаят от кв. „Дружба“, където е отказана регистрация на представител на ИК на Мая Манолова от председател на секционна избирателна комисия, с аргумента, „че е всеизвестен фактът, че Никола Вапцаров е мъртъв“. Припомняме, че председателят на Инициативния комитет на Мая Манолова е Никола Вапцаров – праплеменник на големия поет.

Сред други фрапантни случаи е 26-та секция в 22 СОУ, която оперира с печата на 25-та секция, т. е. бюлетините, пуснати там, ще бъдат недействителни.

Дискриминация е проявена към трима души – законно упълномощени представители на ИК на Манолова, които не са допуснати да се регистрират в секция 1, 2 и 3 в 137 СОУ в ж. к. „Люлин“.

Другият сигнал е от 5-та секция в Първа математическа гимназия в „Красно село“, където гражданин е получил предварително попълнена бюлетина за друг кандидат.

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар