Неделя, 05 Април 2020

Вторник, 29 Октомври 2019 22:50

Окончателни резултати от вота: Балотажи в 18 областни града

Резултати на ЦИК при 100% обработени протоколи

В 9 града балотаж няма да има. В други 18 областни града хората ще излязат отново да гласуват в неделя. В ЦИК са постъпили 260 сигнали и жалби. За разлика от други избори, тази година няма сериозни нарушения.

 „От общо 265 общински избирателни комисии са постъпили протоколите от 260. Очакваме в следващите часове да пристигнат от общинските избирателни комисии от Брацигово, Перник и Бойчиновци, а след 20 часа да тръгнат от Пловдив и Карлово. Като процентно съотношение то е малко над 50% от българските избиратели, които са отишли да гласуват на първи тур в изборите за общински съветници и кметове”, заяви Александър Андреев – говорител на ЦИК.

 „Втори тур на 3-ти ноември ще има в 97 общини, 377 кметства и ще има битка за 31 района, в които също кметовете не са избрани на първи тур”, каза още той.

На балотажа в неделя гласуваме от 7 часа сутринта.

Окончателното разпределение на местата в столичния парламент - от общо 61 места в общинския съвет на София, ГЕРБ получават 27. БСП ще имат 15 съветници, „Демократична България” - 12.

Получилият над 10 на сто от гласовете за листата си Борис Бонев, който всъщност беше сам участник в листата си, печели място в общинския съвет, съобщава NOVA.

4 съветници ще има ВМРО, а „Атака” - двама.

Битката за районите на София, също ще е тежка. От общо 24 кметски поста, заети след първия тур са само два – тези на Банкя и Кремиковци. Родният град на премиера, очаквано остава в ръцете на представител на ГЕРБ - Рангел Марков.

А в неделя 22 района отново ще избират. Ситуацията е всички срещу ГЕРБ. Навсякъде, където има балотаж, има претендент на управляващата партия. „Демократична България” се борят за 10 кметски поста,  а БСП - за 8.

Резултати на ЦИК при 100% обработени протоколи - ТУК - results.cik.bg

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 29 Октомври 2019 22:50
  Ген. Мутафчийски с последни резултати за коронавируса: 11 нови случаи, болните вече са 92. Смолян и Търново със заразени

  Шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Мутафчийски обявява поредния горещ ден в битката със заразата.

  До вчера заразените у нас бяха 81. Софийска болница бе затворена заради пациент с доказан коронавирус в нея. Според данни на ПИК това е бизнесменът Кирил Домусчиев. По непотвърдена информация в болницата като пациент е и съпругата му.

  Снощи след съвместно заседание на правителството и щаба Банско бе обявен за затворен глад заради инфектирани от Англия. "Гражданите, които се връщат от .т.нар. рискови дестинации, отиват на 14-дневна карантина. Попълват съответния формуляр и се проверяват от органите на реда.

  По време на карантината, ако имат оплаквания, се обаждат по телефона на личния си лекар. Той преценява дали те да бъдат изпратени в болница или не, той изобщо не се среща с тези пациенти", уточни ген. Мутафчийски.

 • Вторник, 29 Октомври 2019 22:50
  Бойко Борисов: Скъпо ще е, но ще гласуваме машинно!

  Не искам да се говори, че едва ли не не желаем да има машинно гласуване, а всички други го искат.  Да, ще похарчим няколко десетки милиона. Не съм убеден, че трябва и с това ще се реши нещо.  Нека възложим темата на Томислав Дончев и ЦИК. Гласуваме го!

 • Вторник, 29 Октомври 2019 22:50
  Борисов спря коледните тържества за чиновниците, ЦИК си раздаде тайно бонуси

  Коледни тържества в държавните администрации през тази година няма да има. Това е разпоредил лично премиерът Бойко Борисов

Оставете коментар