Вторник, 07 Юли 2020

Сряда, 30 Октомври 2019 16:48

Новата посланичка на САЩ възхитена от Столична община

Н.Пр. Херо Мустафа даде ясен знак с похвалата си, че столичната управа през последните 14 години е опазила културното ни наследство

Новият американски посланик г-жа Херо Мустафа ДАДЕ МНОГО ЯСЕН ЗНАК като обяви, че е възхитена и специално се снима пред Столичната библиотека – една от емблемите на културната политика на общината през последните 14 години.

Само за десетилетие Домът на книгите не само удвои посещенията си – 115% ръст, но и направи дигитални пространства, за да привлича нови и нови млади читатели.

С политиката на Столичната община през последните 4 мандата, както се вижда от непредубедените наблюдатели като посланика, 86,4% от културните събития са в София, арт секторът дава 6%  от икономиката – 3,3 млрд. лв. и 33 000 работни места, 57% повече са посещенията на театрите, 48% е ръстът при визитите в музеите на милионния ни град, 101% е скокът на тиража на издадените в столицата книги, 102 на сто – на фестивалите, чийто брой вече е 97.

Снимка на U.S. Embassy Sofia.

източник: 19min.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 30 Октомври 2019 16:48
  Айде спрете да крадете в такива мащаби, бе!

  Добре че сме благословени с прекрасен климат, че да сме изпозагинали досега, ако бяхме в тропиците. Простата аритметика доказва само едно: градът ни се управлява от прости хора. Прости и крадливи.

   

 • Сряда, 30 Октомври 2019 16:48
  След пороя в София: Над 700 сигнала за наводнени булеварди, подлези и квартали без ток (обзор)

  Общината в София бърза да почисти шахтите заради очакван нов дъжд следобед.

  Над 700 са получените сигнали за наводнени булеварди, подлези, спирки на метрото, закъсали автомобили и квартали без ток - това е равносметката след снощната силна буря в София.

  Един човек е леко пострадал, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. 63-та линия на градския транспорт в участъка от "Бяла чешма" към "Цар Борис Трети" е отклонена зарази завиряване.

  Няма други промени в движението на градския транспорт в София. И към момента екипи на Столичната община и на пожарната отводняват улици в кварталите "Красна поляна" и "Манастирски ливади", информира кметът Йорданка Фандъкова.

 • Сряда, 30 Октомври 2019 16:48
  Сори! Микеланджело не е африканец

  Според Ноел Игнатиев бялата раса като социална категория трябва да бъде унищожена

Оставете коментар