Събота, 04 Април 2020

Четвъртък, 31 Октомври 2019 09:27

„Алфа Рисърч”: Малко над 10% преднина на Фандъкова пред Манолова на втория тур

На балотажа най-силна се очертава да е „партията” на негласуващите – 44,6%

Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова запазва преднината си пред опонента си Мая Манолова в навечерието на балотажа на местните избори. Това показват данни на представително проучване на „Алфа Рисърч” сред 800 гласоподаватели, което е поръчано и финансирано от bTV.

Към момента 38,4% от анкетираните заявяват, че със сигурност ще гласуват, а 17% се колебаят. Сред сигурните гласоподаватели 83,3% са избрали своя фаворит.

55,3 на сто от решилите, че ще гласуват, ще изберат Йорданка Фандъкова, а 44,7 на сто - Мая Манолова. За сравнение, при 100% обработени протоколи от първия тур, разликата между двете беше 8,58%, докато сега е 10,6%.

На балотажа най-силна се очертава да е „партията” на негласуващите – 44,6% от абсолютно всички анкетирани въобще не мислят да отидат до урните.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Настоящото изследване е проведено в периода 28 – 30 октомври 2019г. от Алфа Рисърч и е възложено и финансирано от bTV.

Изследването е проведено сред 800 пълнолетни жители на гр. София с право да гласуват в местните избори. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица. 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 31 Октомври 2019 09:27
  Синя и зелена зона в София стават безплатни до 29-ти март

  Разпоредбата на столичния кмет влиза в сила от утре – 17 март

 • Четвъртък, 31 Октомври 2019 09:27
  Столична община отменя всички общински масови мероприятия

  Йорданка Фандъкова свика заседание на софийския оперативен щаб по коронавируса

 • Четвъртък, 31 Октомври 2019 09:27
  "Галъп": Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов - с най-висок рейтинг

  Политическата криза, започнала в началото на тази година, видимо засяга публичния образ на властта – правителството, парламента, министрите и т.н. Сравнението в данните за общественото мнение преди и след началните седмици на годината показва ясно по-неблагоприятни масови възприятия за текущото състояние на страната. Водната криза, скандалите, протестите и т.н. явно създават определени рискове за управлението, това показват данните от ежемесечна изследователска програма на "Галъп интернешънъл" "Политически и икономически индекс".

Оставете коментар