Четвъртък, 02 Юли 2020

Четвъртък, 31 Октомври 2019 10:56

Йорданка Фандъкова: Хората в София показаха с гласовете си, че искат да продължи развитието на града

В София не може да се спечели с купени гласове и контролиран вот, заяви кандидатът за нов мандат

Тези местни избори са шанс за София да продължи ускореното си развитие или да изпадне в хаос и експерименти, заяви Йорданка Фандъкова в студиото на bTV.

Настоящият кмет на София и кандидат на ГЕРБ за нов мандат като градоначалник на столицата заяви, че не бяга от дебат с Мая Манолова преди втория тур на изборите, но иска той да е по същество за проблемите на града с участието на екипите, които ще реализират политиките за градско развитие.

„Участвах вече в шест лидерски дебати с Мая Манолова”, отбелязва Йорданка Фандъкова, според която нейната противница няма екип и затова не иска предложеният от нея формат на дебата. Хората в София искат да продължи развитието на града и са го показали със своя глас. 2/3 от гласовете са за десни партии, заяви Фандъкова. ГЕРБ е спечелил 27 общински съветници и отново е първа политическа сила в столицата.

„В изборната нощ заявих, че ще проведа разговори с десните партии за политиките в града”, каза Фандъкова и не крие, че е провела срещи не само с „Демократична България”, но и със „Спаси София” и ВМРО.

„Търся подкрепа за развитието на града. Имаме важни сфери, в които имаме общи виждане. Разговаряхме се по кои теми може да си сътрудничим след изборите”, каза Фандъкова, която заяви, че няма какво да крие и че не е обещавала постове на тези срещи.

„Не съм си сменяли цветовете и позициите, за разлика от госпожа Манолова”, каза Фандъкова. „В София не може да се спечели с купени гласове и контролиран вот”, заяви Фандъкова по повод изказванията на Мая Манолова за купуване на гласове в ромските махали. В листата на ГЕРБ е директорът на училището във „Факултета”, който е изключително популярен в района, но това е неизвестно на Манолова, която не познава града.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Човек, свикнал да мисли в схеми, не може да излезе от себе си”, каза Фандъкова по повод твърденията на Манолова и отбеляза, че те са обидни за хората, които са гласували. „Това показва непознаване на града от страна на Манолова и липса на идеи за неговото развитие, които се компенсират с обвинения”, коментира Фандъкова пред bTV.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар