Вторник, 29 Септември 2020

Четвъртък, 31 Октомври 2019 14:40

Сидеров: ГЕРБ са ми длъжници

ВМРО и НФСБ бяха само инструмент за разправа с мен, заяви лидерът на „Атака”

Ръководството на ГЕРБ дължи обяснение защо не изказа позиция за това, че беше направена неправомерна промяна в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти” и „Атака” беше изключена. Нещо, което беше направено от ВМРО и НФСБ със съучастието на ГЕРБ. Това каза пред БНР лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„Имаме споразумение между трите партии и ГЕРБ. Не може да не ги интересува Борисов и ръководството на ГЕРБ как така единият лидер бива неправомерно отстранен от ПГ и дали това няма да се отрази на общото управление, защото четирима души сме сложили подписи. Това не е вътрешна работа на ОП. Това е работа на цялото управление”, уточни Сидеров.

По думите му е много подозрителна позицията на мълчаливо съгласие на ГЕРБ, която означава съгласие за политическата разправа с „Атака” от инструментите ВМРО и НФСБ. „Това стана, след като заявих ясно, че съм против сделката за самолетите и това да се дават 2 млрд. лв. предварително. Това никъде по света не се е случвало. Цялата операция беше движена от силовия вицепремиер Каракачанов, с което той се сложи пред американците, за да бъде посочен като легитимната патриотична организация”, коментира лидерът на „Атака”.

На въпрос дали „Атака” остава в управлението, Сидеров върна въпроса, като попита – в кое управление. И уточни, че партията му беше изхвърлена от ПГ и парламентарното мнозинство, както и всички заемани от депутатите позиции в комисии и делегации.

„Всичко това се наблюдаваше с мълчаливо съгласие. ГЕРБ можеха да спрат действията и да проверят как стоят нещата и дали ВМРО и НФСБ са прави в озлоблението си към „Атака”. Те не казаха нищо. Може би от някое чуждо посолство са им казали – стига с тази „Атака”, да я натикаме в ъгъла. На практика те ни извадиха от управлението”, акцентира партийният лидер и уточни, че вече никой от малката или голямата коалиция не го търси.

Сидеров коментира излизането си от парламента и припомни, че го е направил, за да спази думата си към избирателите и да не мами хората.

На въпрос – дали така не губи националното си значение, той отговори: „Аз не мога да загубя националното си значение, защото съм оставил след себе си идеология – 15 години политическа дейност и преди това публицистика. Всичко това не може да се зачеркне както им се иска на някои мои колеги във вече „разединени патриоти”. Не става така, по този детски начин.”

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Той е категоричен, че ще извади на светло всички далавери, които се правят в Столичния общински съвет, след като влезе в местния парламент в София.

„В моите предизборни послания посочих много ясно, че ако стана кмет, ще преразгледам и ще прекъсна всички договори с частни компании, които поглъщат по над 700 млн. лв. годишно, но нито чистят добре, нито извършват ремонтите качествено. Всичко това трябва да се преразгледа и прекрати. Грабителската концесия „Софийска вода” също трябва да се прекрати, защото не може да купуваш водата за 2 стотинки и да я продаваш за 2 лева. Гей-парадите трябва да се спрат”, заключи Сидеров.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 31 Октомври 2019 14:40
  Румен Радев: Ще внеса моите предложения за промени в Конституцията след избори

  Никога не съм снемал подкрепата си от г-жа Нинова, заяви президентът.

  Моите критики са към тези, които ни управляват неефективно. Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам някой да се меси в моите дела. България е вече в криза - политическа, здравна, икономическа, но най-голяма е управленската. Управлението ежедневно ни тласка към безпътицата. Това заяви президентът Румен Радев след посещението си в БАН днес.

  Според държавния глава България пропада и става негативен герои в световното медийно пространство, губи легитимност във вече всички международни институции. На това трябва да се сложи край. Край с честни предсрочни избори, заяви президентът и подчерта, че е необходим дебат за нов обществен договор.

 • Четвъртък, 31 Октомври 2019 14:40
  Цветанов: Борисов не ми е близък родственик, ГЕРБ не е мое семейство

  Това, че навремето съм посвещавал времето и усилията си на ГЕРБ, не означава, че ГЕРБ са моето семейство. Така че няма как в Борисов да намирам, да виждам близък родственик.

 • Четвъртък, 31 Октомври 2019 14:40
  Петър Витанов: Европа гледа случващото се в България с широко отворени очи

  ”В глобалния свят, в който живеем, нещата няма как да останат скрити. Благодарение на това и на нашите усилия в ЕП Европа вече гледа с широко отворени очи случващото се в България. Подкрепата към исканията на протестиращите е отчетлива и идва от все по-широки кръгове от европейското общество”, заяви Витанов в предаването „Думата е ваша“ по БСТВ.

Оставете коментар