Понеделник, 06 Юли 2020

Петък, 01 Ноември 2019 17:07

Мая Манолова ще съди Бойко Борисов

Кандидат-кметът на София се разгневи от твърденията на премиера, че купува ромски гласове

Независимият кандидат за кмет на София, подкрепен от БСП, Мая Манолова обяви, че ще съди премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заради твърденията му, че се е срещала с ромски босове, за да купува гласове за балотажа в столицата, съобщи bTV.

По думите на Борисов снощи Манолова е била в софийското село Волуяк, за да се пазари с роми – „да прави уйдурма”. Той получавал информация от възмутен човек от екипа на бившия омбудсман.

Според Манолова Борисов е изрекъл куп лъжи.

"Срам ме е от премиера. Гнус ме е от лъжите, клеветите и обидите, които той произнесе в национален ефир днес. Нарече екипа ми сбирток, гражданите - 124 хил. столичани, нечистоплътни, затова, че ме подкрепят. Нарече срещата ми с хората във Волуяк уйдурма. Бил е кмет и не знае, че там няма ромска махала, няма роми", каза тя.

 „"Ще дам Бойко Борисов на съд. Ще се видим в съда. Уйдурмите на първия тур ги правихте вие и това се вижда от протоколите в ромските секции, в които г-жа Фандъкова е пълен хегемон. Там има пълно припокриване на гласовете за съветници на ДПС и гласовете за кмет на Йорданка Фандъкова. Очевидно страхът да загубиш София е изключително лош съветник и затова в нарушение на закона, премиерът лично влезе в предизборната кампания за София, за да се види кой е кметът, кой е истинският кмет, кой управлява София”, каза Манолова.

На въпрос за срещата във Волуяк тя каза, че това е била среща с жителите на селото, която се е състояла пред гарата. От предизборния щаб на Манолова уточниха, че видеозаписът от срещата ѝ с избиратели от Волуяк ще бъде качен на страницата ѝ във „Фейсбук”.

"Той е човекът, който допусна братя Галеви да напуснат страната, а в национален ефир каза, че са участвали в кметските избори", каза още Манолова.

"В неделя се изправям срещу Борисов, ДПС, срещу контролирания и купен вот, срещу начина, по който се избира главен прокурор, срещу едноличната власт", каза още Манолова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар