Сряда, 12 Август 2020

Неделя, 03 Ноември 2019 22:45

БСП спечели Русе и Перник. Спря ерата на Рейзи в Созопол (допълва се)

Левицата печели и в Разград  

Голямата изненада за ГЕРБ в местните избори се оказа Русе – градът, в който се разигра една от най-мръсните предизборни кампании срещу кандидат на левицата.

Младият депутат от БСП Пенчо Милков взима убедителна победа с преднина от 20 на сто пред кандидата на ГЕРБ: 57,2% за Милков срещу 37,8% Диана Иванова от ГЕРБ.

„Мисля, че русенци са мъдри хора и начинът по който те формираха общинския съвет на нашия град показва, че те не искат авторитарно управление и не искат аз да им казвам какво да става. Те искат да правя така, че да убеждавам групите в общинския съвет. Мисля, че това ще бъде наша политика”. Това заяви Пенчо Милков, когото exit poll изследванията определят като победител в кметската надпревара в Русе.

Според първи exit poll данни БСП заложи на печеливша кандидатура и в Благоевград – крепост на Цветан Цветанов. Там независимият кандидат, подкрепен от БСП Румен Томов взима 52,1% от гласовете срещу Атанас Камбитов (43%).

В Перник също печели кандидатът на БСП Станислав Владимиров. Това съобщи лично той, позовавайки се на резултати от паралелно преброяване.

И друг областен град - Разград, вече ще се управлява от кандидата на БСП Денчо Бояджиев.

Според първи данни в Созопол, благодарение на кандидата на БСП Тихомир Янакиев свършва ерата на вечния феодал Панайот Рейзи. След като Рейзи получи обвинение за злоупотреби за милиони левове, неговият „играч” за кметското място бе  Красимира Германова. По този повод днес Рейзи заяви, че е обиден на Созопол.

Ето и други места, в които БСП печели кметското място:

район „Изрев” в София – д-р Делян Георгиев

район "Младост" в София - арх. Стефан Стефанов

Белоградчик  – Борис Николов

Първомай – Николай Митков

Никопол – Ивелин Савов

Дряново – Трифон Панчев

Златарица – Михаил Ганев

Тунджа  – Георги Георгиев

Бобошево – Крум Маринов

Пещера – Йордан Младенов

Нови пазар – Георги Сашев

Попово – Людмил Веселинов

Левски – Любка Александрова

Пирдоп – Ангел Геров

Медковец – Венцислав Куткудейски

Родопи – Павел Михайлов

община Добричка – Соня Георгиева

Златица – инж. Стоян Генов

Макреш – Митко Антонов

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар