Понеделник, 06 Юли 2020

Неделя, 03 Ноември 2019 23:11

Мая Манолова: 3% стана разликата с Фандъкова след паралелното преброяване

Страх ме е от реалната ситуация в страната - безобразно и безнаказано купуване на гласове за управляващата партия ГЕРБ, заяви кандидатът за кмет на София

„Настина дадох всичко от себе си в тази трудна, жестока и нечестна кампания. В нито един момент не отговорих на вандалските актове с вандализъм, на лъжата - с лъжа, на агресията - с агресия, на купуването на гласове - с такова, защото вдъхновението на хората бяха по-важни от манипулациите и от черната кампания”. Това каза кандидатът за кмет на София Мая Манолова по време на пресконференция по повод първоначалните резултати от балотажа срещу Йорданка Фандъкова.

Тя заяви, че ще коментира окончателните резултати, след като бъдат обявени. „Причината е, че паралелното преброяване на моя щаб показва, че разликата е под 3%. Буквално за 2 часа от 12%, разликата стана 3%”, каза тя.

„Ще бъда пределно искрена тази вечер. Ако ме питате от какво ме е страх. Не ме е страх от загубата, от принудата, от директните заплахи, от силовото постигане на резултат. Не съм страхлив човек и вие го знаете. Страхът ми най-ясно се изразява в думите на един от кандидатите за районни кметове, който днес по обяд ми каза: „Нищо не мога да направя, купуват пред очите ми гласове, и полицаите го виждат и казват: „Нищо не можем да направим“. Страх ме е от думите "Нищо не мога да направя". Това е реалната ситуация в страната. А тя е безобразно и безнаказано купуване на гласове. Безнаказано за управляващата партия ГЕРБ. Видяхме как силово се склоняват хора да гласуват, а правоохранителните органи действат селективно", каза Манолова, която остана втора в балотажа за кмет на София.

Тя заяви, че ще намери начин и форма гражданската енергия в нейна подкрепа да не бъде пропиляна. „Тази нощ видяхме как може да бъде преодолян моделът на партийната власт. Как може да бъде преодолян моделът на еднопартийната, едноличната власт. Видяхме пътя, по който този модел на едноличната власт може да бъде демонтиран. Смятам, че гражданите имат смелост да извървим заедно този път докрай. За това аз няма да се откажа. Ще намеря начина и формата тази гражданска енергия да не бъде пропиляна, разпиляна, да бъде фокусирана за постигането за една реална цел. Промяната на модела в София и в България. Как ще направя това, ще обявя след като чуем окончателните резултати от днешното гласуване. Едно е ясно, че повече не трябва да допускаме хората, които ще ни управляват да бъдат избирани със силов и купен вот. Мисля, че всички се убедиха в това. Всеки човек е важен и смятам, че заедно можем и ще продължим да работим за промяната. Ще коментирам подробно след като станат ясни окончателните резултати, защото картината е много различна“, каза Манолова.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар