Понеделник, 06 Юли 2020

Понеделник, 04 Ноември 2019 12:10

Калоян Паргов: Местните избори промениха политическото пространство и разместиха пластовете

Мая Манолова направи впечатляващ резултат в София, каза лидерът на БСП - София в студиото на БНТ

Мая Манолова направи впечатляващ резултат в София. Това каза лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов в Сутрешния блок на БНТ1. Той коментира балотажите от местните избори, които се проведоха в неделя. При 100% обработени протоколи в София стана ясно, че  гражданският кандидат за кмет, подкрепен от БСП, Мая Манолова губи битката с Йорданка Фандъкова само с 4,85% - 45,13% срещу 49,98%. БСП обаче постигна успех в два от софийските райони. Кандидатът на социалистите д-р Делян Георгиев спечели балотажа за кмет на "Изгрев". А издигнатият от инициативен комитет и подкрепен от БСП кандидат арх. Стефан Стефанов спечели битката за "Младост".

"Нашите очаквания бяха за победа на Мая Манолова. Тя направи нещо, което отдавна не се беше случвало в София. Нейният резултат е следствие от усилията на много хора. И на партиите, които я подкрепиха. Разбира се, и на БСП. Ние бяхме една от основните партии, които стояха зад нея, наред с други от ляво-център и дясно-център", каза Калоян Паргов и след това добави: "На балотажите в неделя БСП направи пробив в два от районите на София - в "Изгрев" спечели д-р Делян Георгиев, а в "Младост" - арх. Стефан Стефанов. Респект и поздравления за огромните усилия, които положиха. Благодаря за добрата работа на всички - от нашите кандидати до стотиците членове, симпатизанти и доброволци, които положиха огромен труд в кампанията, за да имаме този резултат днес".

Според лидера на БСП - София, отпорът, който е дало досегашното управляващо мнозинство, и толкова тежката кампания, също са добра оценка за кандидатурата на Мая Манолова.

"През лятото направихме много сериозни анализи и прогнози, които показаха ясно, че тя е най-подходящият кандидат, каза Калоян Паргов. - Мая Манолова беше най-доброто, което можехме да предложим към момента като алтернатива. И постигнахме максимума в тези местни избори. Резултатът от първи тур отдавна не беше постиган от БСП в София. Очевидно формулата, която избрахме, е била правилната. Но малко не ни достигна, за да постигнем пълен успех".

Калоян Паргов е убеден, че Мая Манолова има бъдеще като кандидат на гражданите. "Тя се осмели да направи нещо, което никой в последните 10 години не беше посмял, коментира той. - И постигна резултат, който е първа ясна крачка към бъдеща промяна. В тази кампания всички дадохме максимума от нас. Аз бях един от хората, които подкрепяхме Мая Манолова и искам да й благодаря. Защото направи наистина силна кампания. Направихме нещо, което допреди няколко години беше немислимо".

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Лидерът на БСП - София поздрави колегите си от  четирите областни града, в които кандидати на социалистите постигнаха успех - Русе, Благоевград, Разград и Перник. "На тези избори стана ясно, че БСП връща позиции в местната власт, коментира Калоян Паргов. - Показахме, че промяната е възможна, тя започна да се случва. А в София част от избирателите, които на първи тур подкрепиха арх. Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев, на балотажа гласуваха за Мая Манолова. За съжаление, не беше достатъчно за победата. Но пък в СОС си върнахме второто място след загубата през 2015 година".

Според Калоян Паргов резултатът от местните избори означава промяна на политическото пространство и разместване на пластовете. "Затова анализите трябва наистина да бъдат сериозни. Всяка партия трябва да направи дълбок разрез и на базата на него - равносметка. Ние трябва да си вземем поука, да видим какво наистина се случи на тези избори, коментира Калоян Паргов. - БСП има повече от двойно увеличение на броя на общинските съветници в София. Ще си направим анализите от най-ниско до най-високо ниво. Сега ни предстои да влезем в цикъл отчет и избори. И оттук нататък всеки ще се бори за доверие вътре в партията".

Лидерът на БСП - София добави, че в Столичния общински съвет през новия мандат на никого няма да е лесно. "Йорданка Фандъкова обеща много неща в кампанията. Включително такива, които са залегнали в програмите на другите партии, както и в нашата, коментира той. - Затова ние много внимателно ще следим дали този път ще изпълни поетите ангажименти. И постоянно ще й напомняме за тях. Чакаме да видим кога ще влезне в кварталите и ще започне да оправя проблемите там".

БСП - София

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 04 Ноември 2019 12:10
  Eрата „Димитър Дъбов“ в БСП-Шумен приключи

  Дъбов дори няма да е делегат на предстоящия конгрес на БСП

   

 • Понеделник, 04 Ноември 2019 12:10
  Иван Иванов: Закрепването на статуквото е от първостепенно значение за всички парламентарно представени партии, освен за БСП

  В обществото се налага едно мнение, че щом нещо не се харесва от премиера, то трябва да спре да работи, коментира депутатът от БСП

 • Понеделник, 04 Ноември 2019 12:10
  Корнелия Нинова: Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте

  Поздравявам Младежкото обединение за енергията, която вложихме заедно в последните четири години в политиките за социална справедливост и грижа за младите хора. Четири много наситени години, с десетки срещи, кампании, протести, международни прояви в отстояване на семейно подоходно облагане, грижа да децата, културен чек, младежка заетост, помощ на възрастните хора. Настоящето ни изправя пред новите предизвикателства на високите технологии, изкуствен интелект и екологичните проблеми. Това са теми на бъдещето. Знам, че работите по тях и сте готови за тези предизвикателства. Радвам се, че с промените в БСП дадохме възможност на младите да участват активно в политиката и да прилагат нашите идеи на практика като кметове, общински съветници, депутати и евродепутати. Сега имате и собствено младежко предаване в Българска свободна телевизия. Изпълнете го със съдържание за проблемите на младите и грижа за тяхното бъдеще. Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте.

Оставете коментар