Четвъртък, 27 Февруари 2020

Вторник, 05 Ноември 2019 06:33

Свалят предаването на журналистка, осмелила се да пита за пиянския скандал на Портних в Израел

Заради спечелилия нов мандат варненски кмет на ГЕРБ махат неудобни журналисти в ТВ „Черно море”

На 31 октомври т.г. във варненската телевизия “Черно море“ в авторското си предаване „Посоки.eu“ журналистката и водеща на предаването Елена Кирова си позволява да зададе въпрос на кандидат-кмета на ГЕРБ Иван Портних за пиянския скандал в Хайфа, както и за прословутия булевард „кръгово-елипса“ „Левски“ във Варна.

В предаването на регионалната телевизия  Портних участва в предаването предизборно. След неудобните въпроси от страна на Елена Кирова, обаче, предаването не е качено, за разлика от други, пише сайтът Afera.bg.

На сайта на телевизия „Черно море” не е качено въпросното предаване и то не може да бъде гледано. Най-вероятно е свалено веднага след разразилия се след предаването скандал.

След предаването Елена Кирова е била подложена на свиреп натиск заради въпросите за провалената среща в Хайфа, Израел, заради пиянството на кмета на ГЕРБ, както и заради некачествения ремонт на бул. „Левски”, който след първия дъжд веднага показа, че плаче за още по-сериозен ремонт на ремонта.

На журналистката е било казано, че предаването й се сваля от ефир, я възнаграждението й се намалява драстично, пише Afera.bg. Потресена, Елена Кирова напуска телевизията.

Елена Кирова е единствената журналистка след Сашо Диков и Велизар Енчев, които допуснаха огласяването на пиянския скандал с Портних в Хайфа, разкрит от Веселина Томова и сайта Afera.bg, който очаква коментара на варненската журналистка по темата.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Във фейсбук профила на Елена Кирова се вижда един пост от датата 31 октомври, написан от неин колега:

Работещи в телевизия „Черно море” виждат зад натиска над колежката си „дългата ръка” на общинската съветничка от ГЕРБ  Марица Гърдева, която управлява в сянка телевизията и заради която „Черно море” е една буквално съсипана телевизия, пише още Afera.bg.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 05 Ноември 2019 06:33
  Велизар Енчев: Защо досега Каракачанов мълча?

  „ГЕРБ или спират да правят глупости или приключваме с цирка, всичко си има граници. Тази агония в държавата повече не може да продължава. Нe зa първи път ГEРБ нacъcквaт Икoнoмичecкa пoлиция или кaчулкитe cрeщу oпoнeнт“, гневно казал Каракачанов на премиера по повод пловдивския арест на пореден кадър на ВМРО…

 • Вторник, 05 Ноември 2019 06:33
  БСП иска оставките на Борисов и Горанов заради манипулация с данните на НСИ

  "Вчера Националният статистически институт публикува прессъобщение, което излезе в медиите със заглавието: "НСИ призна неверни данни за БВП". Това заглавие е неточно, тъй като те се подават от Агенция "Митници" и респективно от българското правителство. Свидетели сме на ситуация, в която НСИ признава за неверни данни от правителството“.

  Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев от трибуната на Народното събрание По думите му в целия свят се работи с предварителни данни и оценки, но сега изведнъж НСИ въвежда нова световна мода в статистиката – никакви предварителни прогнозни данни и оценки.

  „Разликата между 3,5 % и 0,8 % е абсолютна статистическа трагедия. Това, уважаеми колеги, не е статистика, това е национална лотария. Това е търкане на талончета или колело на късмета“, коментира още проф. Гечев. Депутатът от левицата подчерта, че в прав текст се казва, че графиците от НСИ и Агенция „Митници“ се разминават и логическата загадка е как така са били разсинхронизирани данните.

 • Вторник, 05 Ноември 2019 06:33
  Румен Гечев: България е на дъното в ЕС по икономически растеж, ГЕРБ лъжат с данните

  "На основата на сравнителен икономически анализ установихме, че митниците и Министерство на финансите умишлено са подали погрешна информация на НСИ и БНБ. В резултат на което, при засичане на данните, заключихме, че ГЕРБ лъжат с оповестения от тях икономически растеж. Икономическият растеж, г-н Горанов, г-н Борисов, няма да е между 3,5% и 3,7%, няма и да е в размер на свалените след това от Вас проценти 3,3-3,4, а ще е много по-малко и вие го знаете това. 4 млрд. лв. от вноса въобще ги няма." Това заяви Румен Гечев, депутат от ПГ на "БСП за България", пред БНТ.

  На въпрос дали са проверени данните с БНБ и НСИ, депутатът на левицата потвърди, че е говорено с тях и че двете институции са потвърдили правотата на извършените от БСП сметки и изчисления. Гечев обясни, че е хубаво, че все пак има статистическо увеличение на износа, но че за съжаление няма реално намаление на вноса, такова има само на хартия. Той смята, че това е сериозен проблем, обърква статистиката и я прави невярна.

Оставете коментар